Sami "Hymypoika" Koponen ja Listerie 8A+

Koposen Sami tulee liittymään MTK:n juttusarjoihin monella eri tapaa tänä vuonna. Ei pelkästään sen vuoksi, että nuorukainen on jäätävän kova kiipeämään vaan myös siksi, että hän 18-vuotiaanakin hänet olisi haluttu adoptoida mukavuuden vuoksi.Tästä syystä herra on yksi MTK:n suosikkikiipeilijöistä. Herran osalta ulkokausi alkoi Angelniemessä suhteellisen vakuuttavasti (Listerie 8A+ ja Euphoria 7C) joista Sami lähetti kuvan Instaan. Vaikka itse olenkin Chulillassa, niin en malttanut olla kysymättä paria tarkentavaa kysymystä.

Sami ja Listerie 8A+ Angelniemessä. @Pasi Sjöman
Moi ja onnittelut hienosta kauden aloituksesta! Listerie 8A+ ja Tawastin Markun Euphoria 7C. Olitko ennen koittanut reittejä?

Kiitti! Aiemmat kokemukset Angelniemestä on ehkä viiden vuoden takaa OPM:n kanssa. Kokeilen Euphoriaa, mutta ei ollu menossa mihinkään. Kattelin kans kun Olli kokeili Listerietä ja totesin, että onpas pienet krimpit tuossa.

Miten kuvailisit reittejä/ omia sendejä? Euphoria on ilmeisesti ainakin hiukka morpho?

Listerien varmaan jokainen pidempään kiivennyt ulkokiipeilyfanaatikko tietää. Krimpata saa kovaa ja eka muuvi on vähän omituinen asentojuttu. Itelle ainakin klassikko statuksen omaava boulderi, joka johtuu osittain 1/2005 kiipeilylehden Muuvit osiosta, jossa mies reitin takana eli Nytorpin Tomppa näyttää betaa. Juttelin kans Tomin (Nytorp) kanssa reitistä viime talvena ja se on ollut pitkään kokeilulistalla. Kokeilin hieman ekaa muuvia, joka ei meinannut mennä lainkaan. Testasin kuitenkin lopun ja aloitin vaan hakkuuttamaan alkua. Ehkä noin 35 yrkän jälkeen sain ekan muuvin kiinni ja kävin tippumassa vikasta dynosta... Otin pari raivoyrkkää, mutta ei tuottanut tulosta ekaan muuviin. Lepäilin 10 minuuttia ja hypin lämpimikseni, pistin kengät jalkaan ja kiipesin reitin. Euphoria on aika pituusriippuvainen ja jos meinaa 7C/+ tikin saada kannattaa olla ainakin 179cm pitkä, lyhyempi joutuu ehkä olemaan 8A kunnossa. Siisti reitti sekin kuitenkin, neljällä muuvilla ylös sopivankorkuinen hänkki.

Listerien kruksihyppy @Sjömonster


Miten olet treenannut keväällä? Ilmeisesti ainakin lisäpainoleuat ja campus ovat kuuluneet treeniin oleellisesti?
Haha :D. Tuo on hyvä tiivistetty versio kevään treeneistä, jos siihen lisää vielä yhden käden roikunnat. Outoa kyllä oon lisänny muuta harjoittelua ja vähentänyt kiipeilyn määrään 3-4 kertaan viikossa. Tuntuu ja näyttää, että siitä olisi apua ja innolla odotan mitä tästäkin keväästä tulee. Monet treenit oon kans vetäny inspiroivien ihmisten (Andy, Ile, Haapis ja Pamu) kanssa niin saa itestään aina 110% irti. Oheistreeneistä parhaana voin mainita ainakin voikkarenkaat ja uskoisin, että tänä vuonna alkaa manttelitkin vihdoin menemään.

Mitkä reitit on seuraavana listalla? Hypergravity/ Globalist, ovatko menossa ;-)?

Viime kevät meni vähän leikkiessä tän boulderoinnin kanssa, mutta tänä vuonna ajattelin koittaa kiivetä jotain vaikeampiakin reittejä. Hypergravity on ykkössijalla tällä hetkellä. Globalist on kans mielessä, sekä ainakin Armoton, Supermario ja Normipäivä, ehkä noista on hyvä lähteä. Ehkä eniten oon kuitenkin innoissa siitä, että kohta pääsee taas köysittelemään!

Samia sponsoroi: Bouldertehdas

Share on Google Plus

About minaattori

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 kommenttia :