Saksa - Itävalta mäkiviikko by Sami, Pamu ja Andy Vol.1

Tehokaksikko KoponenHammer saivat tämän syksyn Saksa-Itävalta mäkiviikolle vahvistukseksi kenetpä muun, kuin Gullstenin Andyn. Nuorukaisiin on retken aikana tarttunut ammattikiipeilijöiltä tuttu tiukka linja siitä, ettei julkisuuteen päästetä vuotamaan tarkempaa dokumentointia retken numeraalisesta tuloksesta. Allekirjoittaneelle tulee sellaisesta ajattelusta ihottumaa. Vaikka onkin mukavaa nähdä kuvia chillistä meiningistä instagramin kuvissa, niin on ensiarvoisen tärkeää myös tietää kuka on kiivennyt mitä, missä ja milloin. Jos reitti on vielä hieno, niin se on sitten vielä plussaa. Joten perinteiset linjat kunniaan ja puhelimella nuorukaisia lähestymään.

Pamu tyyppäilemässä muuveja Brandy Tarteen 8c+ Niederthaissa. @Anthony Gullsten


Miten pitkään olette nyt olleet reissussa/ onko tullut hakkuutettua joka päivä?
Parisen viikkoa ollaan oltu pelipaikoilla nyt. ”Aikuinen urheilija” –ajatusmalli alkaa hiljalleen tarttumaan ja ollaan toistaiseksi kiivetty syklillä 2 päivää kiipeilyä ja 1 lepopäivä. Tämä rytmi on toiminut hyvin. Kiipeily täällä on sen verran napakkaa ja listavoittoista, että on melkein pakko pitää lepopäiviä jo pelkästään nahan takia. Lisäksi nyt tokalla viikolla ollaan kaikki alettu koklaamaan vähän napakampia reittejäkin. Jos kiivettäis pelkästään vaikka alakaseja, niin vois kiivetä varmaan hiukka enemmän.

Keli oli ilmeisesti alussa aika lälleröä? Vaikuttiko koko posseen, vai pystyikö kukaan kiipeämään normaalisti omalla tasollaan?
Eka viikko oli tosi lämmintä +25-26. Tokalla viikolla keli on parantunut paljon ja viime päivät on ollu tosi hyvää keliä. Suunnilleen +15 astetta ja hiukan tuuleskellutkin. Varsinkin varjossa on ollut erinomaista kiivetä. Samilla oli ihan alkuun hiukka ongelmia lällerönahkojen vuoksi, kun viimeistelytreenit keskittyi sisälle. Mutta nyt nahat on kovemmat ja lähetysjuna on liikkeellä. Andy aloitti reittien tiputtelun jo toka päivänä ja se on jatkunut toistaiseksi koko reissun ajan...
Sami Koponen ja uljas Minas Tirith 8b+ @Anthony Gullsten

Mitkä kalliot ovat olleet tällä kertaa suosikkeja?
Niederthai on koko porukan mielestä ykkönen. Siellä on vaan niin paljon vaikeita ja hienoja reittejä. Ötzerau -niminen uusi paikka on ollut yllättäen toinen suosikki. Tosi hienoja ja vaikeita linjoja.

Onko greidaus hiukan napakahko oloista?
Ei se mitään poikkeuksellisen tiukkaa ole. Greidaus tuntuu suunnilleen samalle, kuin Suomessa. Ötzeraussa jotkut reitit tuntui ehkä hiukan napakalle, mutta pääasiassa ihan kohdallaan. Ovatpahan ainakin tietynlaisia benchmark –reittejä greidissään.


Andy kruisailee Behind the Tree -reittiä Ötzeraussa. @Sami Koponen

Koko porukalla on ilmeisesti ollut missiona kiivetä paljon reittejä ennemmin, kuin hakata koko retkeä yhtä tiukkaa linjaa?
Joo, varsinkin reissun alussa kiivettiin kaikki enemmän määrää, jotta tottuisi taas kiipeilytyyliin ja saisi alle metrejä, sekä onnistumisia. Samin ja Pamun osalta tämä tarkoitti skaalaa 7c-8a ja Andyllä 8b-8c+ ;-)

Tokalla viikolla ollaan alettu koklailemaan hiukka napakampia reittejä, kun kiipeily on alkanut tuntumaan paremmalle. Andy on jatkanut pajatson tyhjentämistä joka kalliolla. Porukka on Andyä houkutellut testaamaan projektejakin, joita pitäisi riittää jonnekin 9b –tasolle saakka. Jo avatut reitit on kuitenkin niin hienoja, ettei projektointiin ole vielä ollut tarvetta.

Retken highlitet tähän mennessä?
Sami:
Minas Tirith, 8b+: Kruksin alku teknistä kiipelyä, jonka jälkeen krimppimättöä ja aivan mahtava kanttinautiskelu loppuun. Hyvät betat Andyltä, joka kiipesi sen tokalla yrkällä. Alkuun kyllä manasin reitin pikkujalkkikset alimpaan helvettiin. Hauska oppimiskokemus!
Rien ne va plus, 7c+: Mukavaa tasaista feissikiipeilyä
Soldier Ant, 7c+: Tasaista paukuttelua feissillä sisältäen kaikenlaisia otteita ja jopa kneebaarin, josta oli apua!
Työn alla Gondor 8c. Koklannut siihen pariin otteeseen muuvit ja se alkaa tuntua ihan kiivettävältä.

Pamu ja bencmark 7c+, Soldier Ant. @Anthony Gullsten

Andy:
Mordor, 8c+
Brandy tarte, 8c+ 
Don pedro, 8c+: Ilmeisimminkin toistonousu. Jatkuvuudessaan ilmeisen napakka... 
Gondor, 8c
Minas Tirith, 8b+

Pamu:
Riene va plus,7c+: Upeeta oldschool kiipeilyä
Soldier Ant, 7c+: Jatkuvaa kiipeilyy loistavalla kivenlaadulla
Gimli, 7c: Magee pikkureitti, jossa vika muuvi dyno

Työn alla. Minas Tirith, tänään tipahdin vikasta vaikeesta muuvista. Sen jälkeen Gondor.


Sami ja Le Gourmet, 8a. Ötzerau. @Samuel Hammer


Share on Google Plus

About minaattori

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 kommenttia :