Desert Island Climbs: Kuutti Huhtikorpi #3 Caro James Wedding Present

2. Caro James Wedding Present, 8a+. Citdibi/ Turkki


Tufapullistelua reitillä @Eija Huhtikorpi


Kolmanneksi reitikseni autiosaarelle ottaisin mukaani Turkista löytyvän Caro James wedding Presentin. Reitin ensinousija nimesi reitin häälahjaksi ystävilleen. Reitti sijaitsee Citdibi -nimisellä sektorilla. Turkin kiipeily liitetään yleensä Geyikbayiri -nimiseen alueeseen. Vierailtuani Citdibillä ensimmäisen kerran halusin viettää loppu reissun kiipeämällä siellä. Mielestäni kivenlaatu ja reitit ovat siellä parempia. Käydessämme Turkissa oli syyskuu ja keli oli todella kuuma. Citdibi sijaitsee paljon korkeammalla kuin Geyikbayri ja siksi siellä oli myös hieman viileämpää. Citdibille kannattaa kuitenkin lähteä kiipeämään vain, jos n. 7c:n taso sujuu. 7a:ta ja helpompia reittejä on vain muutama. Myös greidit tuntuivat paljon tiukemmilta, kuin Geyikbayirissa.

ja tufakikkailua @Eija Huhtikorpi


Citdibi -sektorin reiteistä erityisesti tämä jäi mieleen vaikuttavien tufiensa ja korkeutensa takia. Pituutta Caro James Wedding Presentillä on miellyttävät 40 metriä ja jyrkkyyttä löytyy. Reitissä on paljon tufia ja monta erillistä osiota, joiden väleissä on hyvät levot. Ennen viimeistä viimeistä osiota pääsee no hands restiin hyllylle, jossa voi istua katsellen upeita maisemia ja miettien, että mitenköhän sitä jaksaa loppuun asti... Viimeinen osio on n. 10 metriä hänkkiä, jossa on rinnakkain kolme tufaa. Aluksi tufat tuntuvat hyviltä ja meno on mukavaa ja helppoa levon jäljiltä. Eteneminen on kuitenkin raskasta jyrkkyyden takia. Juuri ennen ankkuria sijaitsee reitin kruksi. Muutama pitkähkö veto slouppaavilla otteilla. Lähetysyrkälläni loppuboulderin pääseminen olisi ollut mahdotonta ellen olisi löytänyt hyvää lepoa tufien välistä. Reittiä työstäessäni en ollut yrittänytkään etsiä lepoja tufien väleistä, koska se tuntui mahdottomalta. Hätätilanteessa sitä kuitenkin onnistuu ihmeellisissä asioissa! Onnistuin jammaamaan itseni, jalkoja, selkää ja toista kättä käyttäen, asentoon, jossa tunsin pystyväni palauttelemaan hetken. Asennon löytäminen oli jyrkkyyden takia hankalaa, koska jouduin olemaan vinosti ja hikoilin niin paljon, että pelkäsin lipeäväni pois kokovartalo jammauksestani. Onneksi lepääminen kannatti ja pääsin reitin ylös!


Ja joskus 8a+:lta voi löytyä suht hyvä restikin...@Eija Huhtikorpi


VIDEO Petzlin kokoontumisesta

Citdibin seinämä näyttää samalta kuin osa Ceusen seinämistä sinisine kalkkikivi raitoineen.


Share on Google Plus

About minaattori

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 kommenttia :