Desert Island Climbs, High School: Juho Knuuttila #2 Simo


2. Simo M6

Autiosaarelle näyttää valikoituvan mukaan reittejä, jotka voisi kiivetä kerta toisensa jälkeen kadottamatta sitä pikkupoikamaista intoa, joka monesti voi olla hukassa pitkään kestävillä projekteilla.

Leppoisaa lauantaimikstaa.


Alkutalvesta 2013 Aholan Antti latasi nettiin kypäräkameravideon mielenkiintoisen näköisestä mixtareitistä. Pätkä sai välittömästi aikaan pakottavan tarpeen päästä roikkumaan hakuista. Sama tunne toistuu kerta toisensa jälkeen, vaikka nyt kolme vuotta myöhemmin, muistan jokaisen hakunpaikan ulkoa. Jos kaipaat hengennostatusvideota harmaana syyspäivänä, kun talvi tuntuu vain kaukaiselta haaveelta – tiedät mitä katsoa!

Ilman varmistuksia vähän vähemmän leppoisaa...

Tämä eräältä Etelä-Suomalaiselta mixtakalliolta löytyvä reitti ei ole älyttömän vaikea, mutta se on sitäkin hauskempi.  Niin kuin kaikilla jäätä sisältävillä reiteillä, greidi vaihtelee vuodesta toiseen tai jopa päivästä riippuen.  Reitin nimestä ei ole tietoa, enkä edes tiedä kuka sen on ensinoussut. Otsikko olkoon sama Antin videon kanssa, niin kauan ennen kuin joku tunnistaa reitin omakseen.
Seisoin reitin alla ensimmäistä kertaa vuosi sitten, mutta yläosan irtonainen jää pisti  tuolloin stopin kiipeilylle. Viime tammikuussa oli taas kerran lämmintä (+5C), mutta aikainen aamulähtö kannatti. Reitti tuli kiivettyä, ja se oli juuri niin hyvä kuin oletinkin. Sankarijää helpotti menoa huomattavasti, enkä halua edes miettiä lopun ohuen jään kiipeämistä kunnon pakkasilla.

Alkuun kiivetään lyhyt jääpuikko ison katon alle, joka ohitetaan oikean kautta samalla klipaten reitin ainoa pultti. Parin epävarman torkin jälkeen pungetaan hyllylle, josta löytyy in-situ pitoni. Loppu taiteillaan ohutta ja jyrkkää jäänoroa pitkin ilman liikoja varmistuksia. Puolivälin hylly tuo toki vähän miinusta, mutta eipähän sitten pumppaa liikaa toppijäillä.


Linkki Antin videoon. https://vimeo.com/55213441

Juhoa sponsoroivat seuraavat tahot:

Imatran Kaupunki
Lowa
Gloryfy
Sigg

Herran edesottamuksia voi seurata myös sosiaalisessa mediassa:
Instagram
Facebook
Share on Google Plus

About minaattori

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 kommenttia :