Desert Island Climbs: Kuutti Huhtikorpi #2 Shosholoza

Kuutin toinen reitti ei kalpene ensimmäiselle juurikaan. Shosholoza on allekirjoittaneenkin grand old -hero Fred Nicolen masterpiece muutaman vuoden takaa. Fredihän esittelee sen taannoisella Etelä-Afrikka kiipeilyvideolla kiiveten sen käytännössä staattisesti. Tuon suoritteen jälkeen ei staattisuutta ole liene reitillä nähty.

Shosholoza, 8A+. Etelä-Afrikka


Kuutti nautiskelemassa. @Eija Huhtikorpi


Shosholoza on yksi parhaita kiipeämiäni bouldereita. Reitin moovit ovat hienoja ja lennokkaita, kaikki kolme kappaletta. Hienojen moovien lisäksi reitti on todella kuvauksellinen. Siitä onkin todennäköisesti nähnyt kuvan tai videon, jos on tutkinut Etelä-Afrikan kiipeilyä. Pitkien vetojensa takia reitti soveltuu paremmin pitkille kiipeilijöille. Siinä on ehkä yksi syy lisää miksi pidin reittiä miellyttävänä. Reitin nimi Shosholoza tarkoittaa perinteistä Etelä-Afrikkalaista kansanlaulua. Valitsisin reitin mukaani desert islandille, koska minulle se edustaa boulderointia puhtaimmillaan: Näyttävä reitti, vähän hienoja ja voimallisia mooveja miellyttävillä otteilla.

Kysäisin Kuutilta vielä tarkennusta reitin lähetysprosessista, sillä omasta mielestäni Shosholoza on Afrikan mantereen Karma. Selkeä linja, joka kiipeää hienosti ilman sipustelua:"Käytiin 2011 rocklandsissa kiipeämässä. Shosholoza sijaitsee Sassies -alueella jonne on pitkä kävely. Ensimmäinen moovi on vaikein. Sitä en saanut ekalla sessiolla tehtyä kertaakaan. Toka moovi meni mutta tuntui vaikealta. Loput ei olleet vaikeita. Tultiin uudestaan n. 2 viikon päästä. Silloin tunsi heti, että eka moovi menee. Se vaati silti vähän hiomista, ennenkuin liikerata löytyi. Kun eka moovi ( pitkä kurotus ristiin suht hyvään krimppiin) meni, hyppäsin tokan moovin gaston fleikkiin ja sain siitä kiinni, mutta ote lohkesi osittain hajalle ja tipuin (tietty). Hetken keräilyn ja muutaman yrkän jälkeen molemmat vedot menivät sujuvasti ja pääsin reitin! Kyseessä oli siis toinen sessio. Yrkkiä yhteensä 20-40??? Tollainen onemoover ni en osaa yhtään sanoa :)"Share on Google Plus

About minaattori

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

1 kommenttia :

Anonyymi kirjoitti...

Amazing pics, thanks!!