Lordit Matchboxeilemassa

Pääsimme pitkästä aikaa Sintin kanssa ihan oikeasti ulkoilemaan kiipeilyn merkeissä. Itsellä onkin jo pari kuukautta kenkutellut perinteinen kapuiluvamma, elikkäs gollfareiden kyynerspää. Siihen kun lisättiin parin viikon takaiset läksiäiset ja murtunut kylkiluu, niin ei ole tarvinnut paljoa kränkkäillä.

Tänään oli toisin ja urmakas osastomme suunnisti kohit Kouvolan Louhosta vakaana aikeena kellistää reitti tai pari. Aamuyöllä kalliolle saapuessamme ei lämmintä ollut kuin pari astetta, joten lämmittely oli suoritettava huolella. Pari kertaa esifleikki ja meikäpoika oli valmis viemään jatkot Matchboxiin. Sintti otti vielä huolekkaammin ja liidasi vielä viereisen 5b:n lisälämmittelyksi.

Ensimmäinen liidiyrkkä loppui neljännelle pultille sormien kohmettuessa liki kokonaan. Pienen kiukuttelun jälkeen laskeuduin tomerasti alas ja päätin ottaa uuden yrkän parin minuutin päästä. Tämä tapa toimikin mitä mainioimmin ja sain kruisailla reitin oiokein mukavalla fiiliksellä toppiin saakka. Oma mielipiteeni kreidiin on se, että 7b:ksi se on varsin napakka, joten uhmakkaasti upgreidaan sitä plussalla. Downgreidatgoot ken uskaltaa. Matchbox on omassa vaikeusskaalassaan yksi hienoimpia reittejä, joita olen Suomessa kiivennyt. Tasainen, herkkä, sopivasti voimaakin vaativa ja sopivan pituinen. Suosittelen ehdottomasti kaikille kanssakiipeilijöille.

Sintti jatkoi Louhoksen tikkaamista ottamalla hyvän onsight -yrkän Louhoksen Loordeihin 6b+, mutta peini reitinlukukämmi siirti lähetyksen toiseen yrittämään. Hieno ja pitkä reitti tämäkin Suomi -skaalalla.

Lopuksi tyyppäilin vielä muuvit Jussin uuteen Kanttinäätään 7b+. Hieno lisä jo muutenkin mainiolle kalliolle. Pitää toivoa, että vielä tulisi pari kuivaa päivää, jotta voisi käydä senkin vaikka kiipeämässä ihan oikeasti ennen lumia. Mukava, kun kaikkien kiipeilypäivien jälkeen ei tarvitse siteerata kanssakiipeilijän eloon jäänyttä lausahdusta " Tätähän se yleensä on..."

Hammerin perheen Kuopus Samuel tikkaa reittejä ja bouldereita sitä tahtia, että talven treenikauden jälkeen voisi odottaa siirtymistä seitsemänteen greidiin. Viikolla tipahti läjä bouldereita mm. Matti A. Jokisen klassikko Manteli 6B Taiskin länsimuurilta. Hieno suoritus -97 syntyneelle!
Share on Google Plus

About minaattori

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 kommenttia :