Lähetyskelejä hyötykäyttöön

Pääsimme Sintin kanssa piipahtamaan Jyväskylän sporttikeskuksessa Halsvuoressa toista kertaa tälle keväälle. Ilahduttavaa oli, että kallio oli tällä kertaa jo lähestulkoon kuiva. Päivä oli mitä mainioin, sillä tikkilistalta poistui Kiasma 7c. Kiasma on mielestäni kevyesti yksi Suomen hienoimpia reittejä vaikeusasteessaan. Vajaa parikymmentä metriä tasaisen napakkaa muuvailua hyvällä kivellä. Alun boulderikaan ei mielestäni riko kokonaisuutta ihmeellisesti, vaan tuo vain oman lisämausteensa kokonaisuuteen. Itse suoritus oli hieman Shankens Stewens -osastoa, mutta lopputulos, eli lähetys on kuitenkin tärkein. Tästä eteenpäin onkin mahdollista kiivetä vähän avarammin mielin, kun keväälle on nyt joku exel-taulukkomerkintäkin. Yrkkäsin vielä Muittarin Jussin avaamaan Palmolive Naturalis 7a+ -reittiin flassiä, mutta se kaatui kruksi viimeisessä muuvissa tapahtuneeseen jalan lipsahdukseen. Lannistui kuitenkin toisella yrittämällä, kiitos puheenjohtaja Lankisen erehtymättömälle betan. Palmolive onkin mainio lisä Halssiksen jo ennestään laadukkaaseen reittitarjontaan.

Sintti otti niskalenkin Rockpastorista ja lähettää sen seuraavalla kerralla, kun reitti on nyt hyvin kuosissaan. Päivän merkittävin tilastomerkintä tulee kuitenkin Paakarin ollin tehokkaalle lähetystyölle projektirintamalla. Myrskyn Ratsastajien vasemmalla puolella sijaitseva projekti lannistui helpohkosti, mutta painostuksesta huolimatta reitti ei saanut vielä nimeä, saati kreidiä (sen saanee paljastaa kommentteihin). Uusi reittikin on hienon näköinen ja varsinkin lopun yhtenäisessä pätkässä on hyvän näköistä muuvailua. Erikoisuutena reitissä on alku, jonka voi aloittaa vanhalla klassisella Kekkola 7A -eliminaattidynolla... tai sitten ei.

Huonoja polia jos hakemalla hakee, niin loppuviikoksi lupaa sadetta.
Share on Google Plus

About minaattori

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

3 kommenttia :

Anonyymi kirjoitti...

Täällä kyseltiin uudelle reitille nimeä ja numeroa... Veto on nimeltään "Muistokirjoitus", greidi asettuu siihen 7b:n tietämille.

Anonyymi kirjoitti...

Kuullostaa ja näyttää hyvälle. Pitää varmaan yrkkäillä sitä, jos pääsee viikonloppuna siellä piipahtamaan.

Anonyymi kirjoitti...

Meikäläinen tuli repineeksi siitä yläosasta klippipinchin irti, joten onsightaaminen saattoi muuttua hivenen haastavammaksi...