MTK:lle yhteinen projekti Mustavuoreen!

Ja mitä muuta mainitsemisen arvoista sunnuntain Mustiksen reissusta jäi?. Samin innoittamana käynnistettiin yhteinen MTK:n projekti kaltsille.

Linja kulkee nro1:stä noin 6 metriä oikealla. Korkeutta linjalla on ehkä suurinpiirtein noin 8m-10m (mikä tietenkin on tärkeä tietää kun kysytään että kuinka korkealle olet kiivennyt).

Alku profiili on jokseenkin släbähtävää ja kiipeily tapahtuu suurimmaksi osaksi "yksillä ehkä maailman parhaimpiin kuluvilla kahvoilla". Alun helpohkon läpsyttelyn jälkeen saavutaankin sitten itse reittiin. Noin puolesta välistä alkaa hiukan päälle kaatuva kohta, joka kääntyy bulkemaisesti kaltsin päälle. Bulkessa kulkee vierekkäin ehkä noin 1m välillä kaksi halkeamaa, joita apuna käyttäen olisi tarkoitus saada täräytettyä vasen käsi vasemmanpuoleisen halkeaman vieressä olevaan kahvaan ...... no joo, on se kahva.
Mikäli siihen pääseen niin uskon kyllä että seuraavaksi pääsee varsin vaivattomasti testaamaan toppaus muuvia, joka on jokseenkin fontsu henkinen (okei, en oo koskaan käyny fontainebleaussa kipuilemassa mut oon nähny videoita/kuvia ja lisäksi isot pojat on kertonu). Ne kaks vierekkäin kulkevaa halkeamaa ei ole mitenkään "maailman parhaita", mutta ok kohtia niistä löytyy. Lisää haastetta reitille tuo jalkaotteiden vähyys/huonous bulken kohdalla.

Linjan puhdistus on aika hyvässä vaiheessa, bulken päältä täytyy vielä heittää multaa pois ehkä noin 100 kuutiota ja alun kahvoittelua täytyy vielä mukavoittaa ottamalla suurimmat hiekat ja mullat pois.

Niin ja kyllähän siihen kerettiin neitsyt yrkät Samin toimesta heittämäänkin. Niinkuin vähän putsaillessa ounasteltiinkin niin kyllähän siitä bulken alku kohdasta taisi ainakin toistaiseksi kruxi löytyä, mene ja tiedä, täytyy muistaa että itse en sitä vielä kerennyt yrkkäilemään ;-) ja Samillakin oli takana nro1 ja edellsin päivän boulderointi.

Joten ei muuta kuin kaikki MTKlaiset vapaasti putsailemaan ja yrkkäilemään MTK PROJEKTIA!

Kunhan seuraavan kerran siellä päin liikutaan, niin yritetään muistaa ottaa kuva tai kaksi linjasta tänne nähtäväksi.


-ändi-

PS. Sami, korjaa vapaasti jos huomaat että sorrun tahattoman valheen tielle jossain kohtaa sepostusta.
Share on Google Plus

About Sintti

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

1 kommenttia :

konsta kirjoitti...

Hyvä että tuli prokkisreittikin mainittua, jäipä meikältä kokonaan pois!