Kuutti Coloradossa

Kuutit ovat olleet enemmän tai vähemmän muotia viimeiset päivät, ellei jopa viikot. Milloin ne kellivät pihan pikku pullukoina laiturilla ja viekkaimmat hengästyvät jopa rantakivillä. Onneksi meidän väkevämmällä varrella varustettu ihan kotimainen Huhtikorven Kuuttimme otti hovikuvaaja Eija-vaimon mukaansa Amerikan maalle ja on kränkännyt siellä helteestä huolimatta kovasti. Kuutti kirjoitteli reissusta lyhyesti alla kuvatunlaisia kuulumisia:

Kuutti ja Mind Matters V10-12, kiipeilijästä riippuen. @Eija Huhtikorpi
Colorado ja varsinkin boulderin kaupunki on tunnettu monien kovien kiipeilijöiden ja reittien kotina.

Koko Coloradon osavaltio on keskimäärin 2000 metriä merenpinnan yläpuolella. Kiipeilyalueet sijaitsevat vieläkin korkeammalla, jopa 3500 metrissä.
Matalamman ilmanpaineen takia jokainen sisäänhengitys sisältää vähemmän happea, kuin meren pinnan tasolla. (3700 metrissä happea on 35% vähemmän kuin meren tasolla). Tämä seikka tietysti vaikuttaa lähestymisiä tehdessä ja kiivetessä. Useat lähestymiset olivatkin yllättävän pitkiä, esim. Mt. Evansin ensimmäiselle kunnon alueelle on matkaa n. 4,2 kilometriä per suunta. Myös lyhyempiä lähestymisiä löytyy.

Kuutti ja Mind Matters. @Eija Huhtikorpi

Me vierailimme useammalla eri alueella, minkä seurauksena kävimme vierailumme aikana korkeintaan kahdesti yhdellä sektorilla. Kaikilla vieraillemillamme alueilla kivenlaatu oli hyvä ja maisemat upeita. Suurin osa reiteistä on graniittia, mutta myös hiekkakiveä ja gneissiä löytyy.

Itse suosittelisin Coloradoa boulderointikohteeksi vain yli 7b:tä kiipeäville. Matkaa harkitsevien kannattaa keskittyä sormivoiman hankintaan, vaikkakin myös sloupperi reittejä löytyy ainakin 7c:stä ylöspäin.

Seurat V8 @Eija Huhtikorpi

Tikkilistani oli (personal gradeinä):
-captain hook v9
-turning point v7
-bierstadt v9
-mind matters v10
-crimping matters v8
-love matters v7, flash
-beond matters v7, flash
-whispers of wisdom v10
-dali v7
-seurat v8

Semi-upeita maisemia haikilla Mt. Evanssille. @Eija Huhtikorpi

Share on Google Plus

About minaattori

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 kommenttia :