Laitisen Anna Mellobloccossa

Laitisen Anna ja Gullstenin Anthony piipahtivat jokavuotisessa Melloblocco -tapahtumassa Pohjois-Italiassa, Val di Mellon alueella. Tapahtuman yksi väriläiskä on ulkokiipeilyskaba, jossa kisaajilla on muutama päivä aikaa lähettää 8-10 määrättyä kisareittiä. Andyhan pärjäsi hyvin jo viime vuonna ollen muistaakseni jaetulla toisella sijalla. Tänä vuonnakin Suomi-väriä nähtiin podiumilla sekä miehissä, että naisissa kun urhomme suoriutuivat kumpainenkin toiselle sijalle. Anna ehti jo vastaamaan muutamaan kysymykseen tapahtumaan liittyen ja Andy seuraa perässä, kunhan kotiutuu Ceusen leirintäalueelle, johon hän ehätti eilen.

Släbikruisailua flashina @Marmot Mountain Europe GmbH / Liam Lonsdale

Moro ja onnittelut supersuorituksesta Mellobloccossa. Toka sija aikamoisessa kisaporukassa, olitko itse yllättynyt?
Kiitos! Ja toinen sija tuli tosiaan hieman puun takaa... Mukava ylläri niin muutenkin mahtavan reissun päätteeksi :) . Kuulin tosiaan toissaviimeisenä iltana, että olin sillä hetkellä toisella sijalla. Tämä motivoi sitten heräämään viimeisenä päivänä tavallista aikaisemmin :D


Onko tuo Mellon kisa oikeasti kisan tuntuinen, vai onko se enemmän hyvän mielen tapahtuma?
Jos ihan rehellisiä ollaan niin edes tiennyt että Melloblocco oli myös festareiden lisäksi ihan "kisakisat"... Olin viime vuonna Melloblocossa ensimmäistä kertaa, mutta jouduin lähtemään ennen viimeistä iltaa, jossa kuulemma olisin saanut myös palkintorahaa. Rahoja en koskaan nähnyt joten en mä tiennyt mistään palkinnoista :D . Kuulin nyt toisena päivänä että Melloblocco- kisasta saa ihan muutakin kuin pelkän tittelin. Olin ekana päivänä tuhonnut jo nahat ja Suomessakin vetänyt ennen lähtöä ihan kunnon treenin :D . Ens kerralla täytyy sitten muistaa niin voisi "taktikoidakkin" :D


Hiukkasen haikimpaa ja kuumottavampaa Ballssia. @Marmot Mountain Europe GmbH / Liam Lonsdale

Oliko kisa hyvin järjestetty?
Todella hyvin!!! Melloblocco -tapahtuma on järjestetty jo useamman vuoden ajan ja sen kyllä huomaa kun kaikki sujuu siellä niin rutiinilla. Jos ei kisaaminen tossa samanlaisessa sarjassa innosta, niin voi vaihtoehtoisesti mennä harrastelijasarjaan tai nautiskella Val di Mellon alueen lukuisista bouldereista ihan muuten vaan, kuten muutkin festivaalivieraat. Tai sit ottaa vaan ihan lungisti tai rellestää bileissä aamuyöhön. Vähän rauhallisempi vaihtoehto on sit ohjattu aamujooga, jos jaksaa vaan herätä :D.


Onko ne reitit jo alueella olemassa olevia reittejä, vai onko tuohon kisaan aina rapsuteltu uudet projektit?
Ymmärsin että joka kisassa on aivan uudet boulderit, mutta esimerkiksi tämän kertaisessa kisassa oli yksi viime vuoden naisten bouldereista kierrätetty tämän vuotiseksi miesten boulderiksi.

Kruisailua Mellossa. @Matteo Pavana/ Vertical EyeKiipesit 8 kisareitistä 7, joista flässinä 3. Miten vaikeita nuo reitit naistensarjassa suunnilleen on?
Todella vaikea sanoa.... Kun kysyi tuomarilta reitin greidiä niin se oli kyl aika pahasti sandbagätty :D . Eli Mellobloccon 7B tuntui olevan enemmänkin lähempänä 7C+. Välillä jopa vaikeammalta, voi tsiisus


Mitkä reiteistä jäi päällimmäisenä mieleen ja miksi?
Mieleen tuli yhtäaikaa kaksi reittiä aivan eri syistä. Reiteistä ehkä yksi parhaimmista oli kisojen yksi helpoimmista reiteistä, joka oli linjana korkein, luonnollisin ja ahh. Toinen reitti joka tuli mieleen oli sitten sellanen, jossa ehkä sketsein matala-ländi missä tipuin kuperkeikkana kivikkoon. Siitä tuliaisena erittäin kivulias mustelma :D
Oliko tapahtumassa muuten hyvä pössis?
ERITTÄIN!


Kerkeetkö Suomessa vielä lähetystyöhön, vai onko jo tiukka valmistautuminen Ceuseen?
Toivottavasti jossain välissä kerkeää... Riippuu siitä päätänkö skipata Innsbruckin kisat jotta saisi toukokuun reissailuista väliviikon. Nyt tekis mieli käydä halaamassa vähän Suomenkin klassikoita ja käydä vähän mökkeilemässä. Toistaiseksi tähän soveltuvat aikataulut ja kelit ei oo kulkenu käsikädessä mutta toivotaan et myöhemmin kesällä sitten natsais :)


Onnittelut vielä ja hyvä kesänalkua!

Kiitos! Samoin Antti!!! :)


Anna Liinan sponsoreina/ tukijoina toimivat: Marmot, Kiipeilyareena

Neidon edesottamuksia voit seurata instagramissahttps://www.instagram.com/annaliinalaitinen/

Share on Google Plus

About minaattori

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 kommenttia :