Desert Island Climbs: Eetu Kivioja #2 Schnittstelle

2. Schnittstelle7B+ at Schattental, Chironico

Aaro  ja Joonas vuotta myöhemmin.

Mikäs hänkki tos on? Aika komeen näkönen”, hämmästelin Midnight light of Ticino kiven kohdalla, katsoessani ylärinteeseen. ”Topossa näyttäs olevan projekti”, Joonas vastasi.
Päädyimme tarkastelemaan pitkää noin 45  astetta jyrkkää linjaa lähemmin. Kiivettävää oli ehkä 5m, mutta toinen kivi seurasi ländiä siten, että lähes kaikki otteet oli kopeloitavissa. Tilaa oli kuitenki sen verran hyvin, ettei däppejä tarvitsisi pelätä. Linja näytti sen verran mahdolliselta, ettei se voi olla enää projekti. Samalla hetkellä paikalle osui joku locaali ja kertoi, että yksi ote on hajonnut ja nyt se on joku 7B. Päädyttii Joonaksen kanssa oitis testailemaan muuveja.

Oli 2014 maaliskuun alkua ja reilun viikon mittainen Chironicon reissu Leskisen ja Joonaksen kanssa oli noin puolivälissä. Olin suunnitellut pitäväni hieman kevyemmän päivän, koska edellispäivänä linkitystä vaille jäänyt linja kaiveli takaraivossa. Toisin kävi, päivästä tuli kaikkea muuta kuin kevyt.
Linja lähti istumalähtönä kiven kolosta, otteet olivat pääosin aika isoja ja hyviä pintoja sekä muuvit pitkiä. Aluksi noin 9 muuvia reipasta kauhomista ja Kruximuuvi sloupimmalle otteelle, jossa jalat ei saisi irrota. Sen jälkee muutama helpompi moovi ja ylhäällä ollaan. Kuitenkin aika tasapaksu, koska muuveja mallaillessa kruxi tuntui helpolta, mutta alun jälkeen tilanne oli toinen...

Schnittstelle koko komeudessaan.

Linja päätyi autiosaari -reitteihini kahdesta syystä:

1. Se on ehdottomasti makein kiipeämäni boulderi Suomen rajojen ulkopuolella. Schnittstelle on myös vähän vähemmän kiivetty, ehkä juuri topo merkintöjen takia. Olen kuitenkin yrittänyt sitä suositella Chironicoon menijöille.

2. Niinkuin yleistä on, mitä pahemmaksi taisteluksi homma menee, sitä tärkeämmäksi linja muodostuu. Annoin ground uppeja varmaa 15, joiden aikana oli lyhyempia ja pidempiä huilejä. Lähes joka kerta putosin siitä yhdeksännestä muuvista. Lepäily meni välillä jo meditoinnin puolella ja taisin olla jätkien mukana muillakin reiteillä välissä. Uhmaa nostatti vielä sekin, että Leskinen liittyi projektointi seuraan ehkä puolessa välissä ja kiipesi Schnittstellen muistaakseni tokalla.
No lopulta linja antautui ja mieli oli hyvä. Hienoudesta kertoo sekin, että vuotta myöhemmin teimme yhden päivän piston helteiseen, mutta kuivaan Chironicoon, jolloin Joonas ja Aaro pääsivät lähettämään saman paketin. Hehkutus oli heilläkin ehkä edellä mainittua tasoa.

Eetu Kivioja, Lahti ja Ladeo


Share on Google Plus

About minaattori

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 kommenttia :