Desert Island Climbs: Tuomo Lankinen #2 Korallit Kuntoon Jaques Costeau

2. Korallit kuntoon Jaques Costeau, 7C

Vähemmän tunnettu Mestari Liimataisen ensinousema sloupperiherkuttelu Jyväskylässä. Ensimmäisen kerran reitin nähdessäni olin hyvin vaikuttunut. Reitti on pitkä, jatkuva ja visuaalisesti kaunis. Kivenlaatu tuntui alkuun aavistuksen karkealta, mutta osoittautui myöhemmin erittäin tärkeäksi reitin pääsemisen kannalta. Lisäksi se tiivisti sen aikaisen kiipeilyni suurimmat heikkoudet eli sloupperikiipeilyn ja voimakestävyyden puutteen samaan reittiin.

Vahva posse Mr J. Kauko huukkailemassa koralleja kuntoon. @Marko Kauko

Ehkä juuri näistä syistä siitä tuli minulle kohtalaisen pitkä projekti. Kävin kivellä muistaakseni reilun vuoden yrittämässä reittiä. Paikkaan oli vähän hankala saada mukaan kiipeilykaveria, koska alueella ei juuri muita reittejä ole ja lisäksi kävely alueelle vei lähes 30min. Kaveria ja pädejä kuitenkin tarvittiin aina reitin hieman traversemaisesta luonteestaan johtuen. Lisäksi paikka on melkoisessa kuusikossa, joten se kuivuu melko hitaasti kastuttuaan. Tämän vuoksi paikalle tuli tehtyä monta hukkareissua, jolloin kivi oli märkä ainakin osittain.

Sain houkuteltua kaverikseni reittiä projektoimaan ensin Hautasen Eskon. Esko kuitenkin kiipesi reitin minun kannaltani hieman liian helposti parissa sessiossa ja jouduin uuden kaverin värväykseen.  Satimeen jäi Jussi Muittari, joka hänkin osoittautui minua taitavammaksi kiiveten reitin parin session jälkeen. Itse pääsin reitin sisukkaan harjoittelun päätteeksi muistaakseni noin vuoden ensimmäisen vierailun jälkeen.

Vuoroaan klassikolla käyttämässä Ila Tuunainen @Jyrki Kauko


Reitti on jäänyt mieleen paitsi pitkähkön projektoinnin myös erinomaisen hienon kiipeilyn vuoksi. Reitti ja sen pääsemiseen tähtäävä harjoittelu opetti minulle sloupperikiipeilyn hienouden. Olin aikaisemmin pitänyt jyrkistä voimabouldereista jossa otetyyppi oli mieluiten krimppailua ja olin toivoton slouppaavilla otteilla. Kymmenet olivat ne pettymykset kun jouduin Hutungin vanereilla pettymään Kaukon veljesten ja varsinkin sloupermaister Tuunaisen treenireiteillä.

Viimeistään Korallien projektointi osoitti, että paitsi sloupperikiipeily monipuolistaa minua kiipeilijänä, opettaa se hyvin myös liikkumisen tekniikkaa ja kehittää uudenlaista voimaa. Kiipeily niillä on teknisempää ja esimerkiksi kehon asentojen vaikutus on paljon otekiipeilyä suurempi. Tämän projektin myötä opin pitämään slouppereilla kiipeilystä ja nykyään se kuuluukin ehdottomiin suosikkeihin.
Share on Google Plus

About minaattori

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 kommenttia :