Tätähän se kiipeily yleensä on...

...kuului Vaajakosken Dark Horse, isoveli Kaukon verkkokalvoilleni joskus Kasvikenissa piirtynyt lausahdus, kun mies tippui Dodo assiksen toppimuuveista. Ja sitähän se yleensä on, jos ei liiku omalla mukavuusalueellaan, niinkuin itsellä on ollut jo vuosia tapana tehdä.

Köysikiipeilyssä on jo viimeisten parin vuoden ajan tullut hiukkasen projektoituakin reittejä, mutta boulderoinnissa on tullut aika vankasti pysyttyä mukavuusalueella, jossa saisi reitit tippumaan ilman kummempia työstelyitä. Viime talvena ei tullut hajotettua paikkoja ja innostus kiipeilyynkin on ollut pitkästä aikaa erittäin kova kiitos juniori-Liukkosen joka on piiskannut itseäkin innostumaan lapsenomaisesti lajista taas uudestaan. Tosiasiassa vanha kilpailuhenki varmaan pilkistää olkapään takana ja mielessä siintää pelko perheen kakkoskiipeilijän pallista... No sen otan ilolla vastaan, kun eteen tulee.

Pitemmittä plörinöittä, tänä keväänä yhteisön paine (Eros Uros, J. Seppänen ja mukaan liittynyt vuorenvalloittaja A. Inkinen) nelkytvee, 7C on ajanut itseäkin napakampien reittien kimppuun. Ja vaikka mielessä siintää, ettei kevään aikana saa kiivettyä yhtään reittiä, niin jopa työstely on ollut mukavaa.

Toisesta Linjasta innostuneena kävin vielä eilen kiipeämässä Lehtori Ikosen ensinousemaan First World Problemiin 7C toistonousun. Lähetystyöstä oikein mukavan teki se, että reitti kattoprofiileineen ei ole allekirjoittaneen vahvuusalueita ja suoritusmerkinnästä tuli siten kaksinkertainen tyydytys. Reitti on Savon Hidden Gem -osastoa ja ei tule varmaankaan paikan sijainnin vuoksi yleiseksi, mutta se ei hyvää mieltä poista. Sain jopa ängettyä kiipeilyn lomaan pari toehuukkia, jotka jopa helpottivat kiipeilysuoritetta.

Kevät on ihmiselle hyvää aikaa. Jos on kiipeily tuntunut hyvälle itsellä, sintillä ja myös miehen ikään ehtineellä Ramillakin, niin mahtavaa on ollut seurata myös veljesten Sami Koponen, & Pamu Hammer lähetystyötä ympäri Etelä-Suomea. Varsinkin ensimmäisen kohdalla voisi toivoa, että Joensuun aikaihmiset pitäsivät jonkinlaista iltapäiväkerhontynkää ja kuljettaisivat nuorukaista kiville ympäri Suomea. Pamullahan kyytiä riittää velipojan ja isän puolesta ;-)
Share on Google Plus

About minaattori

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 kommenttia :