32 päivää aikaa

...kiivetä kaikki Etelä-Savon projektit pois! Se ois sitten nimittäin kamat kasaan ja kokka kohti Kuopiota. Kieltämättä hieman hirvittää muuttaa pois täältä suomalaisen kiipeilyn luvatusta maasta, josta upeita kiviä ja kallioita suorastaan pursuaa esiin sieltä täältä...

Eilen onnekseni sain aloitettua tikkailun lähettämällä vanhan boulderprojektin pois häiritsemästä. Ukonsärkemänvuorella sijaitseva Möhköfantti assis taipui tunnin painiskelun päätteeksi hikisestä säästä huolimatta. Projektia on tullut funtsittua jo muutaman vuoden ajan, mutta vasta viime keväänä siihen löytyi sopiva beta.

Möhköfantti assis on hienoa kiipeilyä alusta loppuun. Alun hänkkipätkä tarjoaa kivaa slouppiramppia, rannetta murjovaa underia sekä piiiitkän vedon kivalle listalle. Lopussa otetaan listoista kuumat ja topataan Fontsuhenkisesti pyöräköille sloupeille. Vaikeutta greidillä mahtaa noin seitsemännen ceen verran. Voipi olla myös, että se on helpompi pidemmälle/ulottuvammalle kiipeilijälle. Ainakin allekirjoittaneella vaikeus muodostui paljolti siitä, että ruoto on varsin piikissä parissa muuvissa. Toisaalta voihan joku muu muuvi olla taas pidemmälle vaikeampi... Tää on taas tätä :-) Tulukaa ny oikeesti tänne kiipee, tää on hieno mäjäys!


Möhköfantti assis 7c
Kuva: Eetu Puurtinen


Niin tosiaan ja sitten hyviä vihjeitä sieltä Kuopion suunnasta, että mitäs siellä aletaan lähettää?!
Share on Google Plus

About Sam1

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

4 kommenttia :

Paavo kirjoitti...

Kommenttia ex-kuopiolaisena ja -mikkeliläisenä. Pavarotti ja sen jälkeen Joensuu invaasio.

Huomasin muuten 27.Greg sivustolta, että Nuori Johannes on upgreidattu? Sehän on solidi 6b+, jota eräskään kiipeilijä ei päässyt, edes kahden session jälkeen.

Sam1 kirjoitti...

Joo, mie (vissiin ainoan toistajan oikeudella) upgreidasin sen solidiksi hiekkapussi 7aaksi. On nimittäin ihan napakka siinäkin greidissä :-)

Joo, tuo Pavarotti on ehottomasti listan kärjessä. Jotain uutta täytyy myös koettaa ettiä. Niin ja ohan siellä ne pari hyvää boulderprojektia... Eiköhän se tästä!

Anonyymi kirjoitti...

Vai että Kuopioon. Siis muutto tiedossa? Velj´mies asuu Kuopiossa, joten ehkä tapaamme useammin tulevaisuudessa T: Eero

Sam1 kirjoitti...

Velimies on erimies - aikakin kun asuu Kuopiossa. Kieltämättä en aio laittaa ollenkaan vastaan, vaikka nähtäisiin hieman useammin. Pistelehän jo velimiehelle viestiä, että tulossa ollaan!Miunkin veli asuu muuten Kuopiossa.