Lähetystyöntekijä Koponen Mikkelissä

Lähetystyöntekijä itse

Joskus on mukava kiivetä ja toisinaan taas mukava olla todistamassa jotain, mitä ei ole aiemmin nähnyt. Itä-Suomen voimanpesän visiitti Savoon oli jälleen kerran tuota jälkimmäistä osiota (toki oli kiva siinä sivussa vähän kavutakin). Sami ei viime kesän retkellään ehtinyt lähettää Hurissalon ohella Mikkelin seudulta juuri muuta kuin Työväen boulderin, joten olin enemmän kuin innoissani lähteä mukaan näyttämään reittejä ja jakamaan betaa kun herralle tilaisuus visiittiin tuli. Ideana oli kiivetä Lähialueen klassikoita luoden Mikkelin valkoinen circuit, jota muidenkin vierailijoiden sopii käydä testaamassa. Aikaa voi käyttää vuorokauden ja se menee näin:

1. Why Walk When You Can Run, 7C+. Pyrin näyttämään kaiken mahdollisen betan ja mankkailemaan otteet superhyvää flässiä varten. Lämppäily oli hiukkasen haastavaa pakkasen ja tuulen vuoksi, joten Sami tyytyi vetelemään krimpeissä leukoja ja visualisoimaan muuveja. Flash päätyi vika muuviin sormien ollessa totaalisen jäässä. Voiman määrä on alueella vakio ja minullekin riitti osani. Oma kevään päätavoite jäi kahden muuvin päähän, mutta highpoint tuotti hyvää mieltä. Toka yrkkä olikin kruisailua ja eka tikki listassa.

2. First World Problem, 7B+. Reitti jakaa saman alun, joten toinen tikki oli varsin helppo napata ja jatkaa kahvin kautta lähemmäksi Mikkeliä.

3. Teuvakka, 7A+/B. Viime kesänä nuorukainen oli tätä reittiä testannut kahden kiipeilypäivän jälkeen veresnahkaisilla sormilla, jolloin tulosta ei tullut. Nyt Madonna-flash, eli like a Virgin. Kolmas tikki.

4. Kissa Manninen, 7A+. Cruising, flash.

5. Eskapisti, 7B. Kolmella muuvilla siirrytään nelisen metriä ylöspäin. Edellisten tapaan ensimmäisellä yrityksellä.

6. Muikkuhyppy, 6C. Allekirjoittaneen toistakymmentä vuotta sitten ensinousema sisäkulma. Ihastjärven alueen yksi vanhimpia klassikoita. Flash.

Välissä muutamia yrityksiä Mannisen Mikon ensinousemaan the Dynoon, eli It´s Raining Meniin. Tuloksena Joensuun Kuutti Huhtikorpi polkaisi krusiaalisen jalitsun irti ja jo ennestään toistonousematon loikka taitaa jäädä ilman tulevaa toistoa.

7. Visio, 7A. Visio ottikin sitten teknisellä luonteenlaadullaan jo hiukkasen enemmän duunia ja loppujen lopuksi allekirjoittaneen piti kiivetä reitti ensin, jotta nuoremmat pääsivät samaan lähetysputkeen perässä. Istumalähtö, josta alla kuva jäi vielä odottelemaan seuraavaa kertaa ja kolmatta nousuaan.

8. Arkipäivän Anarkisti, 7A. Anarkismikin otti joitain yrityksiä, mutta taipui kuitenkin perinteisellä allekirjoittaneen käden/polvien pudotuksen jäljellä, elikkäs kneedropilla.

9. Onsight Traverse, 4+. Väliin helpompaa…


11. Minaattori, 6B. Klassikko, pienestä ulkomuodostaan huolimatta. Vinkeäksi vierailija teki nousunsa siinä mielessä, että perinteinen oikean käden jatko pinchistä ylös ei ollut ratkaisun avain, vaan Sami veti päälle oikean…

12. Lemmen Jättiläinen, 6A+. Vaikka kyseessä onkin oma ensinousu, niin voisin väittää reitin olevan greidissään yksi ainakin Suomen hienoimpia. Idästä tuotu voima tarttui myös meidän Veetiin ja nuoriherra sai reittiin kaikki muuvit pakettiin ja lähetys jäi kiinni lähinnä allekirjoittaneen huonosta spottauksesta ja siitä johtuneesta puukankusta. Talven treeni oli tuonut lisää myös pituutta, kun pitkät muuvit tarttuivat nyt yllättävän terhakasti.

13. The Shelter, 7B+. Samin voimapaukuttelu Supisektorin ylähyllyllä. 

14. Eternal Erection, 7A+. Allekirjoittaneen hieman vanhempi paukuttelu edellisen vieressä. Flash.

Muutama tunti lepoa…

15. Boulderbeast, 6B+. Yksi Ihastjärven vanhoja klassikoita. FA by Tatu Autio 2000-luvun alussa. 

16. Tars Tarkas assis, 7B+/C. Tharkien Jeddakin nimikkoreitti. Sami oli innoissaan jälleen, kun reitti piti sisällään huukkimuuvin, jossa hänellekin huukista oli enemmän hyötyä, kuin haittaa. Myös hyppy Tapparan terään sai innostunutta hihkuntaa.

17. Ipanapa, 7B. Herr Romppaisen tupladyno Ukonsärkemänvuorella. Muutama kohdistusammunta ja reitti listalle. 

18. Revolverimies sans grimper, 7C+. Launialan hänkin voimailutesti. Syksyn pimeinä tunteina Säynätsalon vahva herra Marko Kauko repi alkuperäisen version krusiaalisen krimpin irti ja kehitti reittiin uuden brutaalimman suoran dynoversion. Brutaalius, tahi muuvin pituus eivät olleet esteenä ja puolenkymmenen yrkän jälkeen tämäkin reitti löytyi Koposen 27crags tililtä. Hieno suoritus!Suurin osa reiteistä saatiin tallennettua videolle, joka saapuu katsottavaksi heti kun Veeti ehtii editoida sen. Laatu on lähetysmateriaalia, elikkäs käytännössä yhdellä otolla kuvailtua. Käynee kuitenkin innokkaimpien kiipeilygrafian seuraajille, eli ainakin Pamulle...
Share on Google Plus

About minaattori

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

2 kommenttia :

Ilkka kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Ilkka kirjoitti...

Huh huh mitä tykitystä!! Seuraavaksi haluat varmaan yhden riesenin... Hyvä hyvä ja iso kumarrus.