FLASH mode

Kun nuorukainen lähestyy keski-iän porttia, kolkutellaan jossain kohdassa "Elämänsä mieskunto" pistettä. No Hammerin Pamulla ja Koposen Samilla tuohon hetkeen on vielä jokunen tovi, mutta suorituskunto kohenee valtavalla tahdilla. Oli ilo olla seuraamassa jälkimmäisen suorituksia Lökkiössä lauantaina pienessä vesisateen tuhinassa. Edellisenä päivänä nuorukainen oli  kiivennyt lämpäksi muun muassa klassikot King of Kong 7C (toka yrkällä) ja Svetogorskin 7B+, joka oli taipunut flässinä. Jälkimmäisen flässistä olin itse vakuuttunut jo kun tiesin visiitin suuntautuvan Savon pelikentille. Lisukkeena reilu puolenkymmentä reittiä kutosta ja seiskaa.

Lauantaina allekirjoittaneen saavuttua huudseille (kuten posset kiviä kutsuvat) pidättelimme sadetta ja itse hämmennyin, kun sain tehtyä Svetogorskin ekasta muuvista itselleni kruksin. Minun huippuni oli siis sen reitin osalta siinä. Kaikkeen ei myöskään kampuskarju Koponen taivu ja tällä kertaa taipumaton muuvi oli Localistin huukki. No kun kehityskäyrä on tällainen, niin reitti mennee ensi keväänä kampustellen.

Siirtyminen Kuuma ryhmä -kivelle toi nuorukaiselle ensimmäisen solidin flash-suoritteen nimireitistä Kuuma ryhmä 7B. Tämä siitä huolimatta, että muuvi vasemmalle saideriin ei osunut sinne päinkään, vaan 5 senttiä vajaaksi jääden kuitenkin parin millin kiteeseen kiinni. Olin hämmentynyt... No muutoinhan lähetys näyttikin 6B:lle. Veeti videoi ja itsekkin sain kiivettyä kyseisen kolmen tähden klassikon hiukkasen myöhemmin. Myös Samin taistelupari Anssi Joensuusta projektoi reittiä kovasti ja useimmat muuveista lannistuivatkin odottamaan talven treeniä ja lähetystä viimeistään keväällä.

Sami halusi testata myös kiven korkeimman feissin hienointa linjaa Vert de Luxe 7B+. Toppi oli hiukka märkä, mutta karkeaa kiveä joten sovimme yhdessä, että toppaus kyllä onnistuu. Reitin kruksi löytyy alkuosasta varsin kirpeän karkin krimpeillä. Flash oli yksi vakuuttavimpia kiipeilysuorituksia jota olen todistanut pitkään aikaan. On jotenkin eri juttu, kun vahva poika flässää jyrkällä krimppireittiä, kuin se, että samainen suorite tehdään pystyllä ja erittäin teknisellä reitillä. Pienellä tsemppauksella Sami kinkesi kuin kinkesikin itsensä ylös ja Veeti ilahduttavasti dokumentoi myös kyseisen suoritteen.

Myö pakattiin kamat siitä autoon ja lähdettiin tekemään jatkotreeniä sisälle poikien lähtiessä etsimään Molesteria 7C+. Reilun tunnin päästä soi puhelin ja släbien linkkuveitsi rapostoi flässänneensä myös Molesterin! Isot peukut ja skumppaoikeudet kokiksen muodossa.

Koponen tykittää Puumalassa from Antti Liukkonen on Vimeo.
Share on Google Plus

About minaattori

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 kommenttia :