MTK Pohjoisessa

Joskus työväenkiipeilijä löytää itsensä hämmentävistä hetkistä ja yksi niistä oli parin viikon takainen visiitti Lappiin (tai ainakin Rovaniemelle asti). Jo pidemmän aikaa on suunniteltu yhtä, jos toista kokoontumisen mahdollisuutta, jotka ovat aina kaatuneet syystä tai toisesta. Yhteinen visiitti allekirjoittaneen, Paavon ja Samin osalta siunaantuikin MTK:n nuorisojaoston Lappi-retken muodossa, kun kaikki suuntasivat retkikunnat lapsineen Rolloon. Bonuksena pohjalle Myös Lahden viime hetkellä retkelle suuntasi Urheilukoulun lahja MTK:lle, eli Seppäsen John.

Paavo olikin koko retkikunnan jäsenistä ainut, joka oli aiemmin Rollossa aikaa viettänyt, mutta betat reitteihin olivat hyvässä muistissa. Seuruetta kävivät moikkaamassa myös paikkakunnan vahvat pojat ja Lehtolan Janikin tuli tyylilleen uskollisena projektoimaan nipakan näköistä projektia rotanloukkukiven viereen. Telttaleirillä oli myös edustusta naapurimaasta parin kovan kapuilijan verran, joiden tarkoituksena oli käydä tyyppäämässä Janin "Voimasanoja". 8B+ ei ilmeisesti tuntunut ainakaan softilta +25 asteen lämpötiloissa.

Paljon oli Rollossa reittejä, mutta varsinaisia helmiä ei kuitenkaan sinnekään ihan hirveästi mahdu. Mieleenpainuvimpina reitteinä retkeltä mieleen nousevat Martti Servo -kiven reitit mainion kivenlaadun vuoksi. Kirnuilta on mainittava Uber-klassikot Pyramidi 7A, Maria Sola 7B (manttelityylillä kuitenkin ehkä lähempänä 7A:ta), hienot nelosen sporttireitit, Bolognan leijonakuningas 6C ja Midi 7A+, jonka allekirjoittanut dynojen erikoismieskin sai flässättyä...

Veeti kuvasi videotallennetta tapansa mukaisesti ja ehti editoida linkkinä löytyvän tallenteen. Touhukkaiden nuorten miesten perässä ei meinannut välillä pysyä, joten jotkut reitit saattavat missata ihan alun.

Tuommoiset retket ovat varmaan se syy, minkä vuoksi sitä itseään kivien kylkeen vuodesta toista siirtää. Innokasta höpötystä kiipeilystä ja muuveista, ruuanlaittoa, höpötystä kiipeilystä, mustikan keruuta junioreiden kanssa, höpötystä kiipeilystä, pystykorvan purema kinttuun, parannetaan kiipeilyhöpötyksellä ja nukkumista. Monasti aamulla vielä saattaa jaksaa höpötellä vähän kiipeilystä ja kaivaa ilmahuukkia, jotta visuaalinen puolikin varmasti käy selville.

Mtk crushes Rovaniemi, tai ainakin melkein... from Antti Liukkonen on Vimeo.
Share on Google Plus

About minaattori

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 kommenttia :