Työväen boulder

Reitin kiipeäminen on parhaimmillaan silloin, kun siihen kuuluu historia ja tarina. Työväen boulderiin kulminoituu mikkeliläistä kiipeilyä monelta taholta ja joitain sivujuonteitakin vuosien varrelta. Reitti on yksi Romppais Samin ensimmäisiä kovia ensinousuja ja tuolloin itselle kristallisoitui Samin lahjakkuus kiipeilyharrastukseen. Asiaa spekuloitiinkin allekirjoittaneen ja kyseisen savolaisen keski-ikäisen sonnin toimesta joskus pikkuhiprakassa MTK:n pikkujouluissa. Taustalla pyöri videotykiltä kiipeilytallenne ja eräs nimeltä mainitsematon lahtelaistunut MTK:n edustaja oli seuraamassa videota talon ulkopuolella autossa, kun oli itsensä juonut perättömäksi väkipäihteillä. Tulimme siihen lopputulemaan, että Sami kyllä pystyy saavuttamaan boulderoinnissa klassisen 8A virstanpylvään, jos ei vain paikkoja hajoita ja onneksi niin kävikin. Kyseisten pikkujoulujen jälkeen ei MTK:n pikkujouluissa ole Turmiolan Tommi tullutkaan vierailemaan, vaan olemme pyrkineet olemaan ihmiksi...

Itse reittiin palatakseni on se kokoelma kiipeilyä parhaimmillaan. Ei pelkkää listasta vetämistä suoli pitkällä, vaan monitahoinen ongelmanratkaisuharjoite. Bonuksena vielä sen verran korkeutta, että topatessa kuumottaa suhteellisen mukavasti. Ei kuitenkaan niin paljoa, että tarvitsisi pelätä henkensä puolesta. Reitti kulminoituu monasti kahteen ensimmäiseen muuviin: Kummallekin kädelle löytyy lähtöotteiksi selkeät listat, joista tehdään varsinkin tällaiselle töpykälle varsin pitkä muuvi yläoikealle. oikean käden toinen ote on reitin haasteellisin osuus. Se on slouppaava pinchi, joka tuntuu lähes aina varsin mukavalle, mutta kun vasemman jalan huukkaa vasemman käden viereen ja lähtee tekemään ristiin muuvia hyvään halkeamaan löytää itsensä monasti patjoilta. Ote oli jotenkin mystisesti huono, tai vartalon asento ei sitä mitä piti. Jos tuon muuvin saa tehtyä pitää vain jaksaa huukkailla ja kauhoa suhteellisen mukavilla otteilla ylös ja kerätä sen verran rohkeutta, että uskaltaa topata.

Ehdottomasti reitti, jota kannattaa tulla kränkkäilemään vaikka pidemmästäkin matkasta.

Työväen boulderi 7C from Antti Liukkonen on Vimeo.

Share on Google Plus

About minaattori

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 kommenttia :