Happotorni (7c)

Pääsin eilen piipahtamaan sää- ja työikkunan salliessa Louhoksella viimeistelemässä toistonousun Happotorniin 7c. Reitti sijaitsee Matchboxin ja Midnight Dynamon vasemmalla puolella sijaitsevassa tuplakantissa. Kiipeily on hiukkasen voimallisempaa kuin Louhoksella yleensä sen jyrkemmästä profiilista johtuen. Paukutteluosuus on kuitenkin verrattavan lyhyt ja jos skippaa neljännen pultin (kuten itse tein) säästyy oikealle kädelle varatuista paukuista hiukkasen. Vaikeudesta en itse asiassa osaa oikeastaan sanoa juurikaan juuta tahi jaata, sillä viimeinen puolisentoista kuukautta on mennyt ilman kiipeilytreeniä lähinnä sopivia lähetyspäiviä odotellen. Tämän huomaa, sillä syksyn paukut alkaa olla kulutettu. Reittinä Happotorni on oikein mainio ja suosittlen kaikille paikalle piipahtaville testikierrosta. Jos haluaa kokea onsight-elämyksiä, ei kannata luultavasti katsoa alla olevaa viideotallennetta.

Omalta osalta olen kauteen 2010 oikein tyytyväinen. Tein kesän alussa päätöksen siirtää mukavuusaluetta hiukkasen ylöspäin. Viimeiset vuodet ovat menneet "Jäbät kiipee seiska-apaa, sehän vaatii habaa". Pyrinkin lähestymään tätä kautta asenteella "Kun kiipeet seiskasebaa, se vaatii bebaa". Tämä toimi ihan mukavasti ja mukavuusalue siirtyi oikein leppoisasti pari pykälää ylöspäin. Jos jotain pitää tehdä toisin, niin ehkäpä ensi kesänä voisi alkaa vaikka ihan oikeasti projektoimaan jotain lähetystyön ohella. Toisaalta Saku Korosuota voi peesataa siinä, että kuitenkin on yleensä mukavampaa kiivetä reittejä, kuin työstää niitä. Hiihto tulee kuitenkin näyttelemään harjoittelussa isointa osaa, sillä se on mukavaa.

Untitled from Antti Liukkonen on Vimeo.

Share on Google Plus

About minaattori

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

1 kommenttia :

Jolli kirjoitti...

"Hyvä hyvä!", sanoivat lapset ja taputtivat karvaisia käsiään :-)
Koosta nyt se Tarzan-leffa kans jo!