Retrosti bouldaillen

Tatu Autio. Nuori vihainen mies Ristiinasta odottamassa elämänmuutosta, elikkäs kevytmoottoripyöräkorttiin vaadittavan 16 ikävuoden täyttymistä. Nuori herra käytti hyödykseen Olhavalla hankitun kiipeilykokemuksensa ja lähetti Borealin Ninja -mallisissa tossuissa himoitun ensinousun kyseiseen reittiin. Nykyään jo klassikoksi muodostuneen reitin nimeksi tuli uhmakkaasti Boulderbeast ja grediksi ennakkoluuloton 7-. Jokakeväisen downgreidauksen ja Eero "Machine" Virtasen kehittämän upean kneedrop-betan jälkeen reitin vaikeus on asettunut fontsuasteikolla greidiin 6B+, mutta klassikkoarvo on pysynyt vankasti.

Toisessa kuvassa tuolloin vielä Valkelassa korviaan vaikuttanut John Seppänen työstää Lihasten Lesodius 5+, reittiä Ihastjärvellä radan varressa. Merkille pantavaa on tuolloin vielä muotina ollut capri-pituiset shortsipöksyt joiden alle oli tapana laittaa mamikset, elikkäs kalsarit. Tähän saattoi olla osasyynä 90-luvun alun grungevaihe, joka osalla meistä oli jäädä pysyvästi päälle.

Alimmassa kuvassa pullistelee Eero Virtanen Fear is Fear 5- -reitillä taasen Ihastjärvellä. Ajanmukaisesti värilliset aurinkolasit silmälääkäreiden varoituksista huolimatta. Tarkkaavaisuus on kohdistettu toppiotteesee, sillä liikutaan epämiellyttävän korkealla ja alla odottaa lähinnä kastraatioon muovattu kivi. Huomio myös terhakkaalla spottauksella! Kyseinen spottaajahan ilmoitti allekirjoittaneelle Kymppikiven "Pelko" reittiä topatessani "Hyvä, nyt olet omillasi, spottaajaan sattuu tästä lähin enemmän, joten astun sivuun..."

Tämä retro-teemahan on oikeasti mukava. Vaikka ei välttämäti kiinnostaisi ketään muuta, niin tuleepahan itse kaiveltu vanhoja arkistoja ja herätettyä muistoja männävuosilta. Säynätsalon Musta hevonenkin liittyi teemaan mukaan ja kaiveli arkistoista ensimmäisen kuvan. Jos yön pimeinä tunteina muillakin on aikaa, niin kaivakaahan laatikkoja hieman syvemmältä. Esim. Haakanan Rampella voisi löytyä jopa miehiä trikoissa...Share on Google Plus

About minaattori

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

3 kommenttia :

Anonyymi kirjoitti...

Boulderbeast on kieltämättä greidinsä ansainnut. Joku saattaisi haukkua jopa hiekkapussiksi. Eräät ja toisetkin ovat myöntäneet käyttäneensä eforttia tämän reitin selättämiseen keskiverto kutosta enemmän... Ehdoton benchmark.

Anonyymi kirjoitti...

Varsin napakka kuusbemariksi. Jos huomioidaan reitin kaltevuus ja otteiden koko, voisi sitä kuvata siksi kuuluisaksi hiekkasäkiksi.

Muistan ne katkerat illat, kun saavuin Ihastjärvelle kokeilemaan ko. reittiä. Olin jonkin aikaa Lappeenrannassa boulderoinut, ja toistanut reittejä, joille oli annettu numeroksi tuo uhmakas -7. Boulderbeast ei sitten vain taipunut millään.

Kunnes kesällä 2007, ajelin Mikkelin ohitse ja kävin kiipeämässä reitin. Vaikka noiden ensikokeilujen ja kesän 2007 välillä oli kulunut aikaa useampi vuosi ja muutama vähän napakampikin reitti, oli boulderbeast edelleen varsin laadukasta kiipeilyä.

Paavo

Anonyymi kirjoitti...

Enhän mä olis uskonut, että mulla on joskus ollut noin siisti otsatukka. Ja se alkuperäinen greidihän oli varovainen 6+/7-. (K-man oli ensimmäinen 7-). Siihen aikaan kaikki reitit oli vaikeudesta riippumatta 6+/7-. Mukaanlukien visio ja Muikkuhyppy.

Elämän muutosta odotellessa

Badass