Sporttipellet Olhiksella

MTK:n sisäsoutujaosto vieraili eilen Savon trad-kiipeilyn ghetossa, elikkäs Olhiksella. Sintti menetti olhisneitsyytensä tyylillä ja kakkosteli miehekkäästi Ruotsalaisten reitin, toki kysseinen suoritus varmisti miehen omien sanojen mukaan hänen kohdallaan sitä, että kiipeilyharrastus pysyy kohtuullisissa kustannuksissa, kun ei tarvitse luomukiipeilyhilkkeitä lähteä hankkimaan.

Itse onnistuin haastamaan menestyksekkäästi hienon luomusisäkulman, Kauhukakara 7a ja Miehuuskokeen 6c. Kauhukakaraan en uskaltanut ottaa onsight yrkkää, sillä se näytti Luonnonlasta kiivetessä niin likaiselta, joten putsasin otteet ennen lähetystä. Reitti on kuitenkin hyvinkin onsight-kelpoinen, mikäli semmoinen suoritustapa kiinnostaa. Miehuuskoekin taipui vasta toisella yrittämällä kiipeilyn ollessa lähinnä Shaking Stewens -osastoa.

Sintti pysyi uskollisesti "Not even cloese, but cigar" -linjalla ja putosi Luonnonlasta liidatessaan vikasta muuvista. Jag är trött -suoritteeseen verrattuna tämä erosi siitä, että kyseinen muuvi ei ollut edes enää vaikea muutoin kuin ilmeisesti henkisesti. Mutta kun hyviä puolia hakemalla hakee, niin syksyn viieät lähetyskelit tulevat olemaan näillä näytöillä tuolle Mikkelin kiipeilyn Pertti Karppiselle enemmän kuin suosiolliset. Eli seitsemättä greidiä odotellaan tiukoin ilmein herran tikkilistalle.

Ja vielä niihin tokaisuihin, että Olhiskiipeily ei välttämättä ole ihmeellistä, otan ne takaisin. Kyllä se on vain paikkana ja kiipeilyllisestikin aika ainutlaatuinen paikka Suomessa. Olisi mukava kuulla, onko kukaan toistanut esim. Tapanisen Teemun älyttömän hienoa Cro Magnonia tai hieman napakampaa luomulinjaa, Ikarosta. Oma Planeetta oli ainakin niin mankassa, että sitä on työstelty varmaan useammankin possen toimesta.

Asiasta toiseen. Viikonloppuna piipahdettiin Sintin ja Samin kanssa Ruokolahden Linnavuorella. Saimme Samin kanssa tehtyä toistonousut Ollin Juhan Vääntömomenttiin 7a+/b. Meidän tyylillä ehkä n. 6C-boulder, eli voi olla aka lähellä tuota 7a+ -osastoa. Kallio pitää sisällään useita hyviä greidejä skaalalla 6a-6c+, joten jos operoi kyseisellä tasolla, niin kallio on ehdottomasti vierailemisen arvoinen. Kallion helmeksi nostaisin itse Kolmiolääkkeen 6c+.
Share on Google Plus

About minaattori

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 kommenttia :