Kuopio

MTK:n boulderjaos ajautui sateen saattelemana sunnuntaina tsekkaamaan kuopion bouldermestat. Tällä kertaa visiitti oli sen verran pikainen, että ekskursio suuntautui vain kahteen paikkaan, Neulamäkeen sekä Petoselle. Molemmat paikat ovat profiililtaan jyrkkiä ja ne sisältävät muutaman miellyttävän linjan sekä pari erittäin hienoa projektia. Ensimmäiseksi suuntasimme Neulamäen kaltsille joka valutteli pahimmiltaan juuri herkullisen projektin kohdalta... Ikävää... Kiipesimme lämpimiksemme oikeasta laidasta hitusen hänkkäävän helpohkon, mutta hienon yläpallon. Nimestä ei hajua...

Tämän jälkeen oli vuorossa Petosen hänkkikaltsi, joka osoittautui täysin kuivaksi. Paikka pitää sisällään muutaman hyvän probleeman sekä yhden hienon istumalähtöprojektin. Kyseiseen reittiin Ikosen Paavo avasi viime syksynä kyykkylähdön (n. 7b / 7b+), joka sai nyt tällä reissulla meitsin toimesta toistonousun (nimestä ei hajua). Työstelin lisäksi istumalähdön muuveja ja keksinkin siihen betan jolla probleema tuntui täysin mahdolliselta, mutta tiukalta. Vasemman käden lähtöote n. 45 asteisessa hänkissä on mallia helvetin pieni, muutamia millejä eikä mitään incuttia...

Päivän hienoin suoritus oli kuitenkin ehdottomasti Herra Siivosen 6c poikkarin (nimestä ei taaskaan hajua) lähetys. Näin vanhemman kapuajan roolissa mieltäni lämmitti kovasti nähdä nuori uros vääntämässä asenteella pumpusta piittamatta. Noin sekunnin ajan herran silmistä pystyi näkemään epäröinnin pilkahduksen, mutta urhon päättäväisyys pystyi työntämään sen sivuun. Loistavaa toimintaa!

Paikan päältä saatiin napattua videolle reitit: Neulamäen highball, Petosen "kyykkylähtö", poikkari sekä Albatrossi (7a+/7b). Nämä laitetaan nähtäville jossain vaiheessa joko tänne blogiin tai sitten "Bonarina savolaista laatulihaa" -leffalle...

...Niin ja tuo Albatrossi on muuten myös erinomainen probleema, jota lähden miuluusti suosittelemaan kaikille paikkaan tutustuville!


P.S. Jos tämän lukee joku Kuopiolainen joka tietää jotain reittien nimistä, niin avautukaa ihmeessä kommenttiosioon... Kiitos!
Share on Google Plus

About Sam1

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

2 kommenttia :

Anonyymi kirjoitti...

Moi:)

Keneltä mahdollista tiedustella kiipeilyvehkeitä ja tyyppiä lainaksi? Järjestämme la 19.7. Mikkelin satamassa tempauksen jonne ne olisivat elintärkeät:)
En löytänyt mistään teidän yhtystietoja..:/
Yt. Emma Autio, Red Bull
040 5784484

Anonyymi kirjoitti...

Kyykkylähdön nimeksi tuli "bring back the fun". Se oli eka tiukempi boulderi viime syksynä umpparileikkauksen jälkeen, ja kiipesin sen hiukan eri sekvenssillä kuin Sami.


Paavo