Tohtori Gaussin käyrä, 7c


kuva: Rami Haakana

Kukapa se kissan hännän nostaa, ellei keski-iän portista loikannut mies itse. Sain tänään lähetettyä Mustavuoren projektini ja olen itseeni varsin tyytyväinen. Tuosta rakkauden hedelmästä tuli nimeltään Tohtori Gaussin käyrä, 7c. Nimihän perustuu Herr Gaussin arviointimenetelmään, jolla ihmiskunta voidaan jakaa janalle ja jolta jokainen löytää oman paikkansa joko sen kapeasta kärjestä, kapeasta jälkijoukosta, tahi laveasta massasta siinä ja välillä. Vuosien analysoinnin tuloksena olen viimein myöntänyt itselleni, etten ole harmikseni erityisen lahjakas missään, mutta varsin innokas monissa asioissa, kiipeily mukaan lukien. Koska kiipeily lajina on kuitenkin varsin marginaalinen harraste, päässee 7c-vaikeusasteisen reitin avaamalla kerrankin tuohon kapeaan kärkiosaajien joukkoon (siis jos verrokkijoukkona on suomalainen 32-vuotias mies).

Rami Haakana teki reittiin toistonousun tyylillä, jota kuvailisin sanalla hallittu. Myös Rami yhtyi mielipiteeseen reitin laadusta, joka myös omasta mielestäni on klassikkoainesta. Samaisella retkellä Mannisen Mikko teki varman toistonousun Romppaisen Samin Oodi Köydettömille -reittiin ja downgreidasi sitä hieman uuden sekvenssin myötä. Nykyinen ehdotus kantaa arvoa 7a. Mikko lähetti myös toissayönä n. 03.30 Sisun Suklaan, 7C Hurissalossa.
Share on Google Plus

About minaattori

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

3 kommenttia :

Mikko kirjoitti...

Vielä yhdet onnittelut Antille Tohtori Gaussin käyrästä. Todella hieno reitti!
Kamerassa majailee hyttysten riivaaman Arin kuvaama video ensinoususta. Latailen sen blogiin kunhan ehdin...

Savo tarjosi taas mahtavan viikonlopun.
Sisun suklaa on yksi hienoimmista kiipeämistäni bouldereista. Kyseinen aamu oli tunnelmaltaan ehdottomasti tämän kevään kohokohtia.
Oodi köydettömille ansaitsee myös kolme tähteä. (***)

Eero MTK:N Hollolan alajaoston puheenjohtaja kirjoitti...

Onneksi olkoon jässikkä.
Miksi valitsit meidät 32 vuotiaat nuorukaiset verrokiksi? Kyllä se vanheneminen on myönnettävä vaikka suoritukset nähtävästi aina vaan paranee (kuten viini).

Olet kyllä ansainnut kunnon rutistuksen ja kylkkärin!

minaattori kirjoitti...

Hups, taisin varsin valehdella. Verrokkiryhmähän on siis 33-vuotiaat. Sitä tuntee itsensä välillä vain fyysisesti hieman nuoremmaksi kuin onkaan...