The Black Mountain

Tässäpä väläyksiä tämän aamuisesta Mustavuoren keikasta...

Sintti heitti liidi yrkkää "Vod Gorilla, 6c" -reittiin (nyt ei ollu kyllä varmuutta tuon nimen kirjoitusasusta). Lähellä oltiin, mutta lähetys jäi silti ensi kertaan...
Myös allekirjoittanut pääsi tänään projektinsa kruksin kanssa sinuiksi ja nykäisi samoilla lämpimillä muutaman, yllättävän hyvänkin liidi yrkän. Close, but no cigar... (Kuvat: Konsta)


Alussa on simppeli, ehkä 6a / 6b boulderi hyvillä otteilla.Tämän jälkeen seuraa ihan hyvä resti jossa voi mankkailla ja ravistella pahimmat fiilikset pois ennen kruksia...Kruksi on hieno! Ensin vasemmalle viistopinnalle dropknee ja vasen käsi halkeamaan jamiin. Tämän jälkeen oikea jalka nousee hyllylle ja käsi jammataan vasemman yläpuolelle, underi/saideri -tyyppiseen halkeaman kohtaan. Tästä aletaan kinkeämään jalan päälle ja vaihtoehtoisesti joko lukotetaan tai deadpointataan vasen käsi kohtuu hyvään halkeamalistaan.Oikea käsi jatkaa myös halkeamaan, jonka jälkeen stepataan jalkoja ylös ja vedetään molemmat kädet slouppikahvalle, josta suoritetaan viimeinen klippaus.Loppu on helppo, mutta siinäkin on mahdollista kämmiä :) Allekirjoittaneelle kävi tänään juuri niin...

Koska kirjoitan MTK:n blogiin, olen velvollinen lausumaan sanasen myös projektin vaikeudesta. Tällä hetkellä epäilisin että greidi pyörii tuolla 7a+/7b tienoilla, mutta ehjän liidi suoritteen jälkeen olen kenties viisaampi siinä asiassa (tai sitten en).

Kerrottakoon vielä, että kyseiseen projektiin on tulossa myös directi aloitus, joka alkaa melkoisen räyhäkkäällä boulderhenkisellä dynolla!
Share on Google Plus

About Sam1

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

1 kommenttia :

minaattori kirjoitti...

6c greidihän on siis "Wot Gorilla?", vanhaa Genesiksen biisiä mukaellen. Tarkoittaa ensinousijan mukaan Viisasta Gorillaa, eli sinun pitää olla viisas ihmisapina saadaksesi ehjän suoritteen.

Mikkelin kiipeilyn Veltto Wirtasen projekti voi äkkiä olla vaikeampikin...