Saksa-Itävalta mäkiviikko

Boulderointia ulkomailla? Siitä onkin jo jokunen vuosi, kun on tullut lähdettyä ihan ulkomaille patjojen kanssa. Taitaa itse asiassa olla Ahvenanmaa ja legendaarinen työväen vappu, kun punakeltaisissa väreissä singahtelevia keski-ikäisiä miehenalkuja meni enemmän ja vähemmän kivien välissä. Aika muuttuu ja itse olen surutta ottanut kantaakseni suomalaisen kiipeilyn "Paavo Väyrys-takin", jonka Ollin Juha taannoin allekirjoittaneen harteille viritti. Takkihan kääntyy perinteisesti tasaisella aikajanalla ympäri vaihdelle köysikiipeilystä boulderointiin. Tänä vuonna oli siis ehkä enemmän boulderpainoitteinen vuosi...

Suuntaa retkelle hahmoteltiin Hammerin Peten, pamun ja meidän Veetin kanssa joko Fontsuun, Sveitsiin tahi Itävaltaan. Viimeiseen päädyttiin lähinnä kelivarmuuden vuoksi. Hammereilla on vuosien kokemus alueesta ja itsekkin siellä visitoineena olin vakuuttunut siitä että kysseisellä alueella kapuilemaan pääsee varmimmin.

Bonusta alueen kapuilulle antaa se, että maisemien puolesta retki on kuin elämää postikortissa.


Jos jotain on tullut vuosien varrella opittua retkeilystä, niin se, että matkustuspäivien jälkeen itselle menee vähintään pari päivää ennekuin kapuilu alkaa kulkea edes jollakin lailla. Tästä syystä paniikkin ei iskenyt, vaikka ekoina parina päivänä kiipeily tuntui varsin väkinäiseltä. Nuorilla miehillä suoriutuminen oli huomattavasti parempaa ja reissu alun highlight olikin Veetin flash Leg di Eichn 6B+ -nimiseen reittiin Ginzling Waldissa. Kuva alla.


Ginzling Wald nousikin retkikunnan alueista yhdeksi eniten tähtiä keränneistä. Helppo lähestyminen, äärimmäisen hyvää kiveä ja hienoja linjoja. Ginzlingiin sijoittui myös numeraalisesti retken kovin suorite, kun Pamu käveli retken kolmantena päivänä oman nousunsa Sundance assikseen 8A+. Voinen sanoa, etten ole montaa yhtä hienon näköistä reittiä nähnyt missään. Suorite oli myös melko lailla yhtä hienon näköistä menoa, kuin linjakin. Muuvit pakettiin eka päivänä ja lähetys kevyemmän päivän jälkeen. Kyseinenkin reitti löytyy retken seuraavasta video-osasta lähiaikoina.

Analysoidaan retken sisältöä alueittain tarkemmin vielä lähiaikoina, kun Veeti saa editoitua retkestä Part II videopätkän. Tässä nyt kuitenkin alkua Part I -osan muodossa.

Saksa-Itävalta mäkiviikko, eli kapuilua Zillertalissa from Antti Liukkonen on Vimeo.
Share on Google Plus

About minaattori

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

1 kommenttia :

Ilkka kirjoitti...

Hatunnosto koko poppoolle... Komeat oli varmaan maisemat. No niin.... Älä jää siihe norkoilee... http://www.youtube.com/watch?v=1uuxGlhpau4