Nip/Tuck

Huomenna selkäleikkaukseen. Ihan tuoreesta vammasta ei ole kuitenkaan kyse. Selkä on vaivannut enemmän tai vähemmän jo kymmenisen vuotta. Ylempi kuva (Anssi Laatikaisen ottama) on Tanookilta Vaasasta joskus kauan sitten. Tipun reitin yläosasta liian monta kertaa ja välilevyn pullistumaa siitä sitten kuntouttamaan. Viimeisten vuosien aikana olen usein miettinyt että onpas mulla surkea jalkatekniikka kun ei oikea jalka pysy otteilla. Magneetista sitten selvisi ainakin osittainen syy. Selässä on kaksi pullistumaa joita toinen painaa jalkahermoon ja toinen selkäydinpussiin. Nähdään keväällä kallioilla. -Paavo
Share on Google Plus

About P.I.

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

4 kommenttia :

tapsa kirjoitti...

tsemppiä paranemiseen!

P.I. kirjoitti...

Kiitoksia Tapsa.

Ortopedin mielestä kiipeilyyn palaaminen ei ole järkevää. Fysioterapeutti sanoi että harvoin leikkaava lääkäri ottaa kantaa näin voimakkaasti. Anyways, neljä viikkoa kävelyä ja kevyttä lihasten aktivointia. Sitten kevyttä lihaskuntopiiriä. Kolmen kuukauden kuluttua voi aloittaa kiipeilyn, mikä ei siis ole järkevää.

Anonyymi kirjoitti...

Mikäs kiipeilyssä muka on se este verrattuna sitte muuhun esim. puntin-nostoon ?
Vai onko se boulderoinnissa patjoille hyppiminen sitte tai muut tömähdykset ?
Ja kaiken näköset putoamiset ja tömähdykset saa ainaskin eliminoitua yläköysittelyssä pois.

Kuitenkin ihan luonnollinenlaji jossa käytetään omaapainoa jos ei nyt kaikkein ihmeellisimpiin asentoihin ihteensä väännä..

Paranemisia
-Mika

P.I. kirjoitti...

Se on se putoaminen pahasta. Mun tapauksessa tuo alin nikamaväli on luhistunut ja välilevy elotonta massaa (näkyy kuvassa mustana). Kyllä yläköysittely varmasti onnistuu ja bouldereilla jos valitsee matalia reittejä. Näillä mennnään....