Minä sydän Fontainebleau

Käytiin Fontsussa kulinarismilomalla. Tarkoitus oli enemmänkin keskittyä kiipeämiseen, mutta minkäs teet kun paikassa on ihan hullun hyvää ruokaa ja mukana seurueessa on vielä suomikiipeilyn Harri Syrjänen aka Mikko Manninen, joka laittaa ihan törkeen hyvät pöperöt joka välissä! Noh, onneks täällä Suomessa on vielä lunta niin reilusti, että ehtii laardit paeta moneen kertaan ennen kun päästään kotikiville kränkkäämään...


Majoituksesta ei voinut valittaa. Omistajatätikin oli niin meidän kamuja, että aamulla oli hanhenmunat portailla odottamassa.


Saatiin lentokentän autovuokraamosta sen verran tilavat autotkin, ettei niistäkään voinut valittaa. Ihan hyvin mahtu Mondo, Moonin iso pädi, rinkka, muutama muu laukku sekä neljä kassia ruokatarvikkeita kyytiin. Autojen urheilullisuus loppuikin sitten tasan niiden ulkonäköön. Ylämäessä pykälletäänkin sitten vitoselta kakkoselle...


Päivikki odottaa innolla kiikuille pääsyä.


Fontsun sääntöihin kuuluu, että reissun ensimmäiset kiipeilysuoritukset tulee aina toimittaa perinteitä kunnioittaen Bas Cuvierin kiipeilyalueella.Mikko ja "Cortomaltese" 6c+/7a.Mikko ja "L'Araignee" 7aMikko ja "Bleau's art" 7b

Mikko loikkii "Kangaroo Cityä" 7bRocher Canonista löytyi tällanen hieno 7aan reitti, jota pystyi kränkkäämään pienessä sateessakin. Tai no, pystyi ainakin aikansa...


Mikkokin joutui ihan ihmettelemään, että miten tuossa märällä sloupilla ei pysy vaikka voimaa on niin Helwetisti.


Henkilökohtaisesti täysin uutena tuttavuutena minulle tuli Buthiersin alue, josta oitis muodostui eräs suosikeistani. Paljon hienoa kiivettävää ja no, jäihän siellä tietenkin yksi reitti harmillisesti hampaankoloon...Allekirjoittanut ja "Dosage" 7c.


Mikkokin tykästyi alueeseen ja halusi heti työntää mononsa pokettiin.


Mikko ja "Les monos" 7a


Reissun perimmäinen tarkoitushan oli tietenkin juhliminen. Tällä kertaa siihen oli varsin hyvä syy. Eräs matkakuntamme jäsenistä täytti nimittäin pyöreitä vuosia.


Tuon keskimmäisen juhlijan kuvaa ei sitten ole varastettu mistään raamattu.fi -sivulta. Muutenkin terveen näköstä porukkaa. Johtusko siitä, että ovat kolmekymppisiä...


Sankaria itseään ei juhlinta näyttänyt aamulla paljoa painavan. Herra täräytti aamun lämpimikseen megaklassikko "La Balainen" 7a.


Jotkut muut meistä taas ainakin näyttivät siltä, ettei tässä lajissa ennen suoritusta tehdä testejä.


Ja kyllähän se väsymyskin taisi sieltä ennen pitkää hiipiä...


Jykä ja "Big Jim" 6c


Mika samalla reitillä


Seuraaville Fontsuun menijöille tiedoksi, että kyseisen ongelman lähettäminen ei ole lainkaan niin kuumottavaa kun ottaa köyden mukaan ja virittää yläkyypparin reitin topissa olevaan pulttiin.


Samaisen kiven toiselta puolelta löytyy muuten älyttömän hieno prow. Nimeä en muista ja oisko greidiä ollu 7aan verran.

Mikko ja edellä mainittu Petit Boisin hieno ongelma.Mikko ja "Jetset" 7a


Marjo ja "Graviton" 7a
Mikko ja "Graviton" 7aJykä ja "Plats de Saison" 7a/7a+

Kaikkine vesisateineen ja tulehdustiloineen mahtava reissu! Täytyy myöntää, että kynnys lähteä jonnekkin muualle kiipeilyreissuun kun Fontsuun on melkoinen, sillä olen aivan vakuuttunut, ettei kiipeily voi tästä enää paremmaksi muuttua. Väittäkööt muut mitä haluaa - en usko!

Lisäkuvamatskua osoitteessa: http://vakkari.blogspot.com
Share on Google Plus

About Sam1

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

6 kommenttia :

juusto kirjoitti...

hyvät mainingit ja hienoja kuvia. kyllähän tuonne täytyy päästä!!

-jussi

Anonyymi kirjoitti...

Whaaaattt? Sä oot tehny musta pultsarin. noi "näillä käsillä on kaivettu paskaa"-kuva oli aika legendaarisen oloinen. Jykäin oli vikas kuvas aika "riskin" näköinen! ;)

Hienoja kuvia kyllä ja otetaan uusiksi!

marsu (joka ei muista oman sivustonsa salasanoja, heh)

Sam1 kirjoitti...

Hei, ohan sulla Marjo kynsilakatkin ja kaikkee tossa kuvassa! Joo ja kaikkihan sen tietää, että tohtorit on juoppoja :-)

kaukoj kirjoitti...

Ai perkules, losto-otoksia, muutamasta sai kyllä makeet naurut!
Mulle tulee ihan joku zombie mieleen tosta kynsilakkakuvasta, ryhmäkuva on kyl ihan paras!

Mikko kirjoitti...

Hienoja kuvia. Tahtoo takaisin!!!

Anonyymi kirjoitti...

Kristuksen re-inkkarnaatio. Hienoja kuvia.