Köysiposseilua ja boulderointia

Paljon on tapahtunut kevään aikana Savon kiipeilyrintamalla ja paljon on vielä työn alla.

Boulderointia:

Hinkkasen Juha on jatkanut niittämistä talven aikana otelaudalla hankitulla kovalla kunnollaan. Radan varressa antautui viimein vanah vainolainen NeferNeferNefer, 7B. Tällä kerralla vielä seisaltaan, mutta kuten Juha asian ilmaisi ehkä tuhannennella yrityksellä vuosien jälkeen. Huriksesta antautui hieno Kreskiano, jonka myös talven aikana hirvittävään voimakuntoon itsensä piiskannut Grand old Man Rami Haakanakin lähetti. Ramin osalta voimmekin odotella kovien köysiprojektien taipumista kesän aikana.

Köyseilyä:

MTK:n merkittävin suoritus tänä keväänä on köysirintamalla on Siivosen Antin parin tunnin takainen lähetys Mustavuoren klassikkoon Number One, 7a/+. Hieno suoritus.

Kävimme samaisen herrasmiehen kanssa tsekkaamassa Stidun köyseilytarjontaa toissapäivänä Falkbergetillä, vaikkakaaan ei ihan niin hyvällä tuloksella. Itse kerkisin käymään samaisella kalliolla jo pääsiäisenä kallion kehittäjän P. Hammerin kanssa. Kallio on hieno ja kyllä siellä joitain hienoja reittejä saatiin kiivettyäkin. Peten loistavalla betalla sain flassättyä kallion klassikoita kuten: Urheiluhullu 6c+, Juppihippipunkkari 6c ja Echinaforce 7a/+. Lisäksi kiipesin kallion uudemmasta tarjonnasta Buranan 7b, joka on erittäin hieno lisäys kallion muutenkin laadukkaaseen tarjontaan.

Jälkimmäisellä reissulla suunnitelmana oli kiivetä pois Kalinka joka jäi ensimmäisellä reissulla liidiä vaille valmiiksi. Suunnitelma ei kuitenkaan toiminut, vaan oli tunnustettava, että päivissä on eroja. Koitin kuitenkin onsightia sekä Kerjäläisten valtakuntaan 7a, että Roadrunneriin 7a. Kumpainenkin onsight päättyi kruksiin ja lannistuivat seuraavalla yrittämällä. Varsinkin kerjäläisten valtakunta on yksi eteläisen Suomen hienoimpia 7 apareita. Onsightaaminen on valitettavan vaikeaa puuhaa. Kalliolle on kuitenkin päästävä vielä uudemman kerran kevään aikana, sillä varsinkin oikean laidan reitit ovat älyttömän hienoja. Ensi viikolla koklaamaan Halsuoren uutta reittiä ja 7c klassikoita.

Mustavuoressa tämän hetken ehkä kovin köysitykki Anthony Gullsten onsightasi Karelia Expressin 7b+ ja oli kuulemma lähettänyt Kleveriltä El Toron 8a+ sessiossa!!!? Toivotaan, että kesä on kuiva ja Anthony pääsee oikeasti työstämään jonkun vaikean reitin.
Share on Google Plus

About minaattori

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 kommenttia :