Kjukekull 2009

Terveisiä keväisestä Skonesta. Päivällä lämpötila nousi kiipeilyä ajatellen turhankin korkeaksi, mutta tulihan tuota kuitenkin rimpuiltua 3 päivää putkeen ja onnistuneilta nousuiltakaan ei täysin vältytty.

Omalta osaltani reissun kohokohtia olivat Girighet 7c, Forza 7c ja Imperator 7b+. Vaikeampien reittien lisäksi tuli kiivettyä parisenkymmentä hienoa ongelmaa väliltä 6a-7a.
Ensimmäisen 8a:n lähetys (Hvalen hvalborg ss) oli myös turhankin lähellä, kun onnistuin räväkän kruksimuuvin jälkeen kämmimään 7a:n seisomalähdön. No, ensi kerralla ja uusilla nahoilla...

Girighetistä jäi erityisesti mieleen toppimantteli, tai pikemminkin reitin hirvittävä alastulo, joka hyvällä tuurilla on tasainen maa suurten kivien välissä, mutta todennäköisempää on varmasti osua joihinkin kivistä ja satuttaa itsensä ja spottaaja.
Imperator oli myös kiinnostava, koska en itse betaa miettiessäni saanut nostettua edes jalkoja maasta, mutta ruotsalaisen Peterin ilmestyttyä paikalle kuvausryhmän kanssa ja uuden betan myötä reitti taipui varsin nopeasti. Kiitos vaan sinne!
Forza sopi minulle mainiosti. Suoraviivainen ja pitkä dyno suhteellisen hyvistä otteista. Viime keväänä muutama yrkkä totaalisen väsyneenä ja tänä vuonna kolmas hyppy napsahti toppikahvaan.

Hieno paikka, mutta tuntuu siltä, että alueen hienoin tarjonta on välillä 7a-7b. Lähes jokaisesta vaikeammasta reitistä tuntuu löytyvän ainakin yksi ote joka tuhoaa sormien nahan jo muutamalla yrityksellä....

Laittelen kuvia ja videopätkää kunhan saan ne siirrettyä koneelle.
Share on Google Plus

About Mikko

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 kommenttia :