Jiri Magic Woodissa (ja Globalistilla)

Hetkittäisen hiljaiselon jälkeen Jiri Kuusonen on päässyt syksyn aikana taas perinteiseen kiipeilyflowhun. Elokuun retki Maagiseen metsään Sveitsissä poiki vinon pinon kovia nousuja ja tuon korkean paikan leirin jälkeen todo-listalta poistui ehkä Suomen klassisin kova reitti, elikkäs Globalist 8B+. Kyseinen reitti on ollut Jirillä työn alla jo vuosia, joten ilme nousun jälkeen oli kuvaamisen arvoinen. Sveitsin reissulla mukana ollut Anton Johansson kuvailee aikuisen miehen ikään varttunutta Jiriä seuraavasti: "Jiri on erittäin päättäväinen kaveri. Jos reitti on voimien ja taitojen rajoissa, vaikka aivan maksimissakin, niin se yleensä sit lähettää. Eli kova tahto ja luotto kykyihin on selkeesti kasvanut. Ja sormet Jirillä on pirun vahvat". Antonin mukana olo oli Jirin itsensäkin mielestä reisussa mainio asia, sillä tämä pystyi vanhana konkarina auttamaan reittien strategisissa valinnoissa ja antoi henkistä tukea. Alla Jirin omia mietteitä reissusta ja Globalistista. Vaikka Burden of Dreamsia on käynyt tyyppäilemässä vieraita naapurimaasta ja Japanista saakka, niin Jiri voi tulevaisuudessa olla yksi varteenotettava toistajakandidaatti?


Magic Wood @Anton Johansson

Onnittelut, reissusta tuli aika läjä hienoja nousuja. Oliko kyseessä ensimmäinen reissu Sveitsiin? 
Kyseessä oli ensimmäinen reissu Sveitsiin.

Mitkä oli reissun hienoimmat nousut ja minkä takia? Miten paljon kovimmat nousut ”One Summer in Paradise, 8B” ja ”Steppenwolf, 8B” otti työstöä?  
Hienoin nousu oli Höhenrausch 7B+, koska muuvit ja otteet olivat hienoja. Steppenwolf meni nopeasti tunnissa. One Summer in Paradise ja Pura Vida menivät yhdessä sessiossa noin kahdessa tunnissa.


Jäikö reissusta hampaankoloon joitain reittejä, jotka olisi mukava kiivetä seuraavalla kerralla?
Reissusta jäi hampaankoloon ill Trill, New Base Line ja Riverbed.

Miten treenasit reissua varten/ mitä nykytreeni pitää sisällään?
Reissua varten on valmistauduttu kiipeilemällä ja lenkkeilemällä sekä lihaskunnolla ja lihashuollolla. Nykytreeni on samanlaista kuin ennen reissua.

Onko tällä hetkellä valmentajaa, vai tuleeko treeni tehtyä fiilispohjalla? 
Valmentajaa ei tällä hetkellä ole. Treenit tehdään fiilispohjalta ja joskus myös kavereiden kanssa.

Onnittelut pitkäaikaisen projektin Globalist 8B+ selättämisestä. Minkä verran reitti otti työstöä?
Globalistin sessio määrää en ihan tarkalleen muista. Kolme vuotta sitten syksyllä tipuin yhdellä sessiolla kahdella peräkkäisillä yrkillä vikasta vaikeasta muuvista,kun huukki lipesi. 2 vuotta sitten kesällä lämpimällä kelillä putosin huonosti alas, jonka jälkeen kiinnostus reittiin alkoi loppua. Mutta sitten viime sunnuntaina päätin mennä taas kokeilemaan ja se kannatti.

Globalist on yksi hienoimmista ja vaikeimmista reiteistä jonka olen kiivennyt. Tosi hienot muuvit. Reitti meni lopulta helposti.


Onko Suomessa todo-listalla muita reittejä, kun Globalist kellistyi?
Todo-listalla Suomessa on Circus Elephant Syndrome 8B+ ja Gravitational Wave 8B+.

Onko kisaaminen vielä mielessä, vai onko pääpaino ulkokiipeilyssä?
Pääpaino on ulkokiipeilyssä ja kisoihin voi osallistua, jos innostun.

Miten paljon vanhan legendan (Anton) mukana olo reissussa antoi lisää puhtia J
Kyllä vanha legenda Anton toi lisäpuhtia. Anton antoi hyviä neuvoja miten kannattaa kiivetä järkevästi, ettei käytä 2 viikon reissulla liikaa aikaa vaikeisiin reitteihin.
Magic Wood @Anton Johansson


Share on Google Plus

About minaattori

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 kommenttia :